24.01.2023

Kärpät – Lukko 3-2

Kärpät kohtasi peliviikon ensimmäisessä ottelussaan sarjan kärkeä pitävän Rauman Lukon. Raksilan tiistai-illassa nähtiin äärimmäisen tiukka taisto joukkueiden kesken, mikä oli odotettavissakin kauden aiempien keskinäisten perusteella.

Vierasjoukkue Lukko onnistui hyödyntämään illan ensimmäisen ylivoimatilanteensa, kun kanadalaishyökkääjä Gabriel Fontaine viimeisteli Linus Nymanin ja Tarmo Reunasen syötöistä ottelun avausmaalin ajassa 08:43. Kärpät ei kauaa näitä 0-1 lukemia katsellut, sillä vajaat neljä peliminuuttia myöhemmin Joonas Kemppainen toi kotijoukkueen tasoihin kauden 11. maalillaan. Syöttöpisteet nimiinsä kirjauttivat Arttu Paaso ja Teemu Turunen.

Kärpillä oli ensimmäisen erän jälkipuoliskolla tilaisuutensa kasvattaa johtoasemaansa, kun Lukolle vihelletiin kaksi kahden minuutin rangaistusta. Hyvästä ylivoimapelistä huolimatta erätauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Seuraavan kerran verkkoa heiluteltiin aivan toisen erän alkumetreillä, kun kärppäpuolustaja David Rundblad puski väkevän yksilösuorituksen päätteeksi kiekon maaliin. Syöttöpisteet kirjattiin ykkösketjun Turuselle ja Ville Leskiselle. Kärpät sai tämän jälkeen erän aikana yhteensä kolme rangaistusta, jotka joukkue onnistui selvittämään ilman takaiskuja.

Läpi illan vahvoja otteita esittäneen kotijoukkueen kolmas ylivoima tuotti tulosta, kun hyökkääjä Peter Tiivola onnistui lyömään kiekon Lukko-maaliin aivan huitomisrangaistuksen viime sekunneilla. Ottelu oli yhtä jännitysnäytelmää aivan sen loppumetreille saakka, sillä vieraat onnistuivat vielä kaventamaan kuudella neljää vastaan. Tämä 3-2 osuma jäi lopulta illan viimeiseksi maaliksi, ja Kärpät nappasi nimiinsä kolmen pisteen kotivoiton!

Kärppien pelit jatkuvat torstaina Lappeenrannassa SaiPaa vastaan. Viikon kruunaa lauantain kotiottelu, jolloin keltamustien vieraaksi saapuu Tappara. Liput kello 16:00 alkavaan otteluuun löydät kätevästi TÄÄLTÄ!