12.10.2019

Oulun Kärppien otteluohjelma jatkuu tiiviinä, kun tänään lauantaina joukkue pelaa sarjapisteistä Tapparaa vastaan. Sarjataulukossa joukkueet ovat kärkisijoilla, mikä tuo illan jännitysnäytelmään valtavasti maustetta. Ottelussa rikotaan komea rajapyykki, kun Mika Pyörälä pelaa 600. Liigamatsinsa.

Kärpät kävi hakemassa eilisiltana Mikkelistä tyylipuhtaan voiton 0-4 ja suuntasi nopeasti takaisin Ouluun. Huilata ei paljoa ehdi, sillä illalla kello 18:30 alkaa ottelu Tapparaa vastaan. Luvassa on laadukas peli, jossa kohtaavat kaksi ääripäätä. Kärppien nollapeliputki kasvoi eilen neljään ja joukkue on muutenkin päästänyt Liigassa vähiten maaleja, yhteensä 11. Tappara sen sijaan on heiluttanut verkkoa ylivoimaisesti eniten, 45.

Myös yhteisiä piirteitä löytyy. Joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla yksi ja kaksi, molemmat pelasivat alkuviikolla CHL:ssä sekä eilen Liigassa. Tappara on kerännyt 11 Liigan ottelusta 10 voittoa sekä 1 jatkoaikatappion. Eilen tamperelaiset todettiin tavallisiksi kuolevaisiksi, kun Ässät vei Hakametsässä voiton rankkareilla 1-2.

Kärppien raskaan työn raataja Jari Sailio odottaa ottelusta tasaväkistä mittelöä, missä virheille ei ole sijaa.

”Tappara puolustaa erittäin hyvin. Siellä yksilötaitoa ja maalintekovoimaa löytyy paljon. Meidän täytyy olla hereillä, etteivät he pääse kääntämään nopeasti, sillä siinä ne ovat hyviä. Meillä on ollut hyvä rytmi peleissä ja puolustettu erinomaisesti joukkueena. Sitä samaa meidän täytyy jatkaa.

Yksi mielenkiintoisimmista Tapparan pelaajista on Raksilaan palaava Charles Bertrand. Kärpissä kaudella 2017-2018 ihastuttanut ranskalaishyökkääjä on tehnyt väkevää tulosta kirvespaidoissa ja on naputtanut Liigassa komeat tehot 7+5=12. Vastustajilta kiekkoa pelistä toiseen ryöväävä Sailio tietää keinot, millä entinen joukkuekaveri pysäytetään.

”Tehdään hänelle vaikea ilta ja otetaan aika ja tila pois. Näin hän ei pääse käyttämään taitojaan hyväkseen.”

Kärpät kierrättää pelaajia ja lähtee illan koitokseen uudistuneella kokoonpanolla. Sailio, Radek Koblizek sekä Michal Kristof hyppäävät taas mukaan. Maalilla torjuu Patrik Rybar.

Kokoonpanoon on myös merkitty Mika Pyörälä, joka nousee tänään 600. Liiga-peliin. Vastaavaan rajapyykkiin ovat yltäneet Kärpissä ainoastaan Ilkka Mikkola sekä Lasse Kukkonen. Kärppähyökkääjän saavutuksia muistetaan ottelun yhteydessä.

Illan peli on syksyn isoimpia ja Kärpät tarvitsee kaikki paikalle kykenevät kannattajat paikalle. Ota kaverisi ja tuttavasi mukaan Raksilaan ja varatkaa lippunne kätevästi tästä linkistä: Ticketmaster.

Huomio: Tappara-pelin irtolipulla saat tiistain ratkaisevaan CHL-otteluun Skellefteåta vastaan kaksi ottelulippua yhden hinnalla. Tutustu tarjoukseen nettisivujemme tiedotteesta tästä.