17.09.2021

Kärpillä on edessään kahden vierasottelun viikonloppu. Perjantaina joukkue pelaa Raumalla Lukkoa vastaan, jonka jälkeen bussin keula suunnataan kohti Ässien kotipitäjää Poria. Perjantain ottelu alkaa arki-illalle tuttuun tapaan kello 18:30 ja lauantaina kiekko tippuu jäähän kello 17:00. Ottelut ovat katsottavissa suorana C Moresta.

Kärpät on pelannut tähän mennessä kaksi runkosarjaottelua ja molemmat noista kotihallissaan Oulun Energia Areenalla. Tänään joukkue pelaa kauden ensimmäisen vierasottelunsa hallitsevaa mestaria, Rauman Lukkoa vastaan.

Oululaisten kahden ensimmäisen pelin saldona on yksi kolmen pisteen voitto sekä jatkoaikatappio. Kärpät voitti lauantaina sarja-avauksessaan JYPin puhtaasti lukemin 6-2, mutta keskiviikkoinen kamppailu HPK:ta vastaan päättyi lopulta jatkoajan jälkeen vierasjoukkueen hyväksi maalein 1-2.

Lukolla puolestaan on vyöllään kolme pelattua runkosarjaottelua. Viime kevään finaalikaksikko Lukko ja TPS starttasivat Liiga-kauden 2021-2022 viime viikon torstaina. Tuossa avausottelussa turkulaiset vetivät pidemmän korren maalein 3-5. Lauantain Liiga-kierroksella Lukon onnistui peitota Ässät lukemin 5-1, kun taas keskiviikkona vieraissa HIFK:ta vastaan raumalaiset nappasivat matkaansa ainoastaan yhden sarjapisteen.

Hyökkääjä Saku Mäenalanen on kirjauttanut kauden alkuun itselleen kolme syöttöpistettä, ja joukkueen varakapteeni johtaakin tällä hetkellä Kärppien sisäistä pistepörssiä. Lukon tehokkain pelaaja on puolestaan ollut hyökkääjä Kristian Pospisil (3+1=4).

Kärppien ykkös- ja nelosketjut pysyvät samoina kuin kahdessa aiemmassakin ottelussa. Sen sijaan kakkos- ja kolmosketjujen miehistöissä nähdään tänään pientä liikehdintää. Troy Bourke saa laidoilleen Casey Wellmanin ja Juhamatti Aaltosen. Aleksi Mustosen ketjua täydentävät puolestaan Tuukka Tieksola ja Radek Koblizek. Myös puolustukseen on tehty hienoista viilausta, kun Taneli Ronkainen saa pakkiparikseen Miihkali Tepon, ja Jaakko Niskala ottaa paikan seitsemäntenä puolustajana. Ilta Kivikylän Areenalla on kauden ensimmäinen runkosarjaottelu sekä Koblizekille että Tepolle.

Kärpät tänään Raumalla:

Pyörälä – Mäenalanen – Leskinen
Wellman – Bourke – Aaltonen
Tieksola – Mustonen – Koblizek
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak.

Ohtamaa – Niemelä M.
Byström – Niemelä T.
Ronkainen – Teppo
Niskala

Galimov
(Blomqvist)