18.09.2021

Eilen Raumalla upean kirin esittänyt kärppälauma matkustaa tänään Poriin. Eilen nousu kolmen maalin takaa tasoihin riitti yhteen sarjapisteeseen, mutta tänään haussa on taas täysi pistepotti. Ottelu käynnistyy Isomäki Areenalla kello 17. Mika Pyörälä pelaa uransa 700:nnen runkosarjaottelun.

Jos eilinen ottelu olisi päätetty 50 minuutin kohdalla, olisi jälkimaku pelistä ollut hyvin erilainen. Toisen erän lopun Topi Niemelän kavennusmaali toi Kärpät maalin päähän, mutta päätöserän alussa Lukko iski kahdesti ja näytti marssivan 4-1 johdon turvin komeaan kotivoittoon. Helpolla Kärpät ei kuitenkaan lopulta nahkaansa myynyt; Mikko Niemelä, Mika Pyörälä ja 22 sekunnin sisään tehot 1+1 iskenyt Jesse Koskenkorva punnersivat pelin tasoihin. Ratkaisu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa kaksi ensimmäistä Lukon ampujaa onnistui ja Kärppien vastaavat epäonnistuivat. Toinen tarjolla ollut sarjapiste jäi Raumalle.

Eilen Raumalla Kärppien 3-4 ja 4-4 -maalit syöttänyt Saku Mäenalanen on Kärppien tehokkain pelaaja kolmen sarjaottelun jälkeen. Hyökkääjä on kunnostautunut nimenomaan syöttöpisteissä, sillä kolmeen otteluun miehelle on kirjattu pisteet 0+5=5. Joukkueen paras maalintekijä sen sijaan on Mäenalasen ketjukaveri, Mika Pyörälä. 40-vuotias hyökkääjä on iskenyt kolmeen otteluun yhtä monta maalia.

Pyörälä rikkoo upean rajapyykin

Pyörälä ylittää tänään Porissa komean rajapyykin, kun edessä on 700:s Liigan runkosarjaottelu. Debyyttinsä edustusjoukkueessa Pyörälä teki kaudella 2000 – 2001, kun Kärpät pelasi ensimmäistä kauttaan pääsarjatasolla yli vuosikymmeneen. Ensimmäisen ottelunsa hän pelasi Raksilassa 6.3.2001 Rauman Lukkoa vastaan. Ottelu päättyi Kärppien 5-3 voittoon, mutta Pyörälä jäi ilman tehopisteitä. Voiton takuumiehinä häärivät Niklas Hagman (2+1), Jari Viuhkola (1+1), Brett Lievers (1+1) ja Lasse Kukkonen (0+2).

Pyörälän ensimmäinen maali Kärppien paidassa syntyi saman kevään playoffeissa. Kärpät murskasi Jokerit neljännnesfinaalien toisessa ottelussa maalein 7-2, ja ottelun voittomaaliksi jäänyt 3-1 -osuma kirjattiin Pyörälälle. Playoff-kevät päättyi tappioon pronssiottelussa Ilvekselle.

Mittavan pelaajuran tehnyt ikinuori Pyörälä on voittanut urallaan Kärpissä viisi mestaruutta, kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Maajoukkueessa Pyörälä on voittanut maalimanmestaruuden, kaksi MM-hopeaa ja yhden MM-pronssin.

Kokoonpanossa pieniä muutoksia

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään vain pieniä muutoksia. Ville Koivunen nousee kolmosketjun laidalle Tuukka Tieksolan tilalle ja Veli-Matti Tiuraniemi pelaa seitsemäntenä puolustajana. Kärppien maalilla jatkaa Stanislav Galimov. Kärpät tänään:

Pyörälä – Mäenalanen Leskinen
Wellman – Bourke – Aaltonen
Koivunen – Mustonen – Koblizek
Hermonen – Koskenkorva – Ak. Räty

Ohtamaaa – Niemelä M
Byström – Niemelä T
Teppo – Niskala
Tiuraniemi

Galimov
Blomqvist

Ässät – Kärpät käyntiin Isomäki Areenalla kello 17:00!