09.01.2021

Kärppien Satakunnan kiertue jatkuu tänään Porin Ässien vieraana. Ottelu käynnistyy kello 17:00.

Kärpät jäi eilen ilman palkintoa Raumalla, kun kotijoukkue Lukko piti pisteet maalein 3-0. Kärpät ei löytänyt keinoja koko Liigan tämänhetkisen ykkösvahdin Lassi Lehtisen ohittamiseen, ja ajoittain hyvin soljunut peli jäi tehottomaksi.

Tänään Kärpät saa vastaansa Porin Ässät, joka kohtasi eilen Ilveksen. Porilaiset pysyivät pelissä mukana päätöserään asti, ja nappasivat erän alkusekunneilla jopa johtoaseman. Ilves kuitenkin nousi kolmella päätöserän maalilla 4-2 voittoon. Tasaisuus on ollut Ässien haaste tällä kaudella. Pisteitä on onnistuttu raapimaan kasaan sieltä täältä, mutta varsinaista lentokeliä porilaiset eivät ole löytäneet. Sarjataulukossa patapaidat majailevat sijalla 10.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, ja kummallakin kerralla Kärpät poistui kaukalosta voittajana. Lokakuun lopussa Kärpät haki 3-4 vierasvoiton Porista, ja marraskuussa kaksi pistettä jäi Raksilaan 5-4 jatkoaikavoitolla.

Teppo ulos, Hermonen sisään

Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia, kun Miihkali Teppo ei ole pelikuntoinen eilisen ottelun jäljiltä. Tepon paikan kolmosparissa ottaa Joona Huttula. Julius Hermonen nousee kokoonpanoon, ja eilen Liigassa debytoinut Ville Heikkala on tänään 13. hyökkääjä. Kärppien maalilla aloittaa Justus Annunen.

Ässien kokoonpanosta löytyy muutama Kärppiä seuraaville tuttu naama. Kakkosketjun keskellä hyökkää Kärppiä kaudella 2015 – 16 edustanut Mika Niemi, ja kolmosketjua johtaa kausilta 2017 – 19 tuttu Jasse Ikonen. Ässien aloittava maalivahti on tänään Sami Aittokallio, joka operoi Kärppien organisaatiossa kaudet 2015 – 17.

Ässät – Kärpät käyntiin Porissa kello 17:00. Ottelun näet suorana lähetyksenä C Moresta!