22.11.2019

Kärpät elää parhaillaan kahden vierasottelun peliviikkoa. Alkuviikosta joukkue on harjoitellut laadukkaasti ja kerännyt voimavaroja Satakunnan kiertuetta varten. Perjantaina otetaan mittaa Rauman Lukosta ja lauantaina pelit jatkuvat naapurikaupunki Porissa Ässien vieraana.

Viime viikolla Kärpät palasi voitokkaasti maajoukkuetauolta, kun se otti täydet pisteet viikon molemmista otteluistaan. Pelicans kaatui perjantaina Lahdessa lukemin 0-3, ja lauantaina TPS sai kyytiä Raksilassa Kärppien viedessä ottelun maalein 6-2.

Kuluvan viikon ensimmäisen ottelunsa Kärpät pelaa nyt perjantaina, kun taas raumalaiset hakivat keskiviikkona jatkoaikavoiton HIFK:sta. Tällä hetkellä Kärpät johtaa sarjaa 51 pisteellään. Vastustajajoukkue Lukolla on kasassa 37 pistettä, joilla se yltää sarjataulukossa sijalle 5. Tässä vaiheessa Kärpillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna kuin raumalaisseuralla.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 30. lokakuuta Raksilan keskiviikkoillassa. Kärpät vei taistelun nimiinsä lukemin 4-2, ja ottelun tehokkaimmaksi kolmikoksi nousi loistavaa syksyä pelaava 1. ketju Mika PyöräläJuho LammikkoJesse Puljujärvi.

Illan ottelussa Kärppien kultaista kypärää kantaa Puljujärvi, joka on tahkonnut 20 Liiga-ottelussa tehot 11+12=23. Pistepörssin kymmenen parhaan joukkoon mahtuvat myös Puljujärven ketjukaverit Lammikko (8+15=23) sekä Pyörälä (9+13=22). Lukon sisäistä pistepörssiä johtavat ulkomaalaishyökkääjät Ponthus Westerholm (12+9=21) ja Justin Danforth (10+11=21).

Ennen varsinaisen pelin alkua kunnioitetaan maalivahti Petri Vehasen hienoa peliuraa. Vehasen pelinumero #35 jäädytetään Kivikylän Areenan kattoon. Vehanen pelasi vuonna 2011 samassa MM-kultajoukkueessa Lasse Kukkosen, Mika Pyörälän ja Janne Pesosen kanssa.

Viime viikolla Kärppien kaikkien aikojen maaliennätyksen rikkonut Mika Pyörälä odottaa juhlapelistä tasaista vääntöä.

Lukolla on hyvä, hyvin liikkuva joukkue. Edellinen peli heitä vastaan oli tiukka, ja varmasti samanlaista on odotettavissa nytkin. Hieno ilta tulossa. Legendaarisen ja menestyksekkään maalivahdin paita jäädytetään kattoon. Toivottavasti peli on loppuunmyyty ja hallissa hyvä tunnelma.

Peli alkaa kello 18:30, ja tuttuun tapaan Telia TV näyttää ottelun suorana.

Tällä kokoonpanolla Kärpät lähtee taistelemaan voitosta: