17.10.2019

Oulun Kärpät kärsi Helsingin jäähallissa HIFK:ta vastaa jatkoaikatappion. Kärppien maaleista vastasivat ykköskentän hyökkääjät, kun Mika Pyörälä, Juho Lammikko ja Jesse Puljujärvi venyttivät maaliverkkoa. Seuraavaksi vuorossa on reissu Kouvolaan.

Kärpät ja HIFK tarjosivat Liigan ystäville loppuun asti jännittävän kamppailun. Illan ainoassa ottelussa useat katseet kohdistuivat Julius Junttilaan, mutta valokeilat osoittivat pääosin kohti ykkösketjun kolmikkoa, jonka jokainen linkki teki yhden maalin.

1.erä

Ottelu ei alkanut Kärppien kannalta suotuisasti, sillä omissa soi jo avausminuutilla. HIFK sai kiekon pyörimään hyökkäysalueella ja pelaajamassan keskeltä lähtenyt laukaus ei jäänyt Patrik Rybarin välineisiin vaan tippui suoraan Teemu Turuselle, joka siirsi kiekon maaliin. HIFK teki hetken päästä toisen osuman. Nopean hyökkäyksen päätteeksi Otto Paajanen kiersi maalivahdin ja vei isännät kahden maalin päähän.

Kärpät ei panikoinut. Tarvittiin ykköskentän osaajia tuomaan Kärpät mukaan peliin, ja Mika Pyörälä lähettikin Juho Lammikon HIFK:n alueelle, jonka laukaus oli liian hankala pysäytettäväksi. Maali oli Lammikolle viides tällä kaudella Liigassa. Eikä mennyt kauaa, kun peli oli tasan. Kärpät hyödynsi ylivoimansa, kun Jesse Puljujärvi laukoi matalan laukauksen ohi Frans Tuohimaan. Tasoitus ei olisi välttämättä onnistunut ilman Pyörälän hyvää maskipelaamista. Neljän maalin erä päättyi ja paljon oli vielä edessä.

2.erä

Ottelun keskimmäinen erä oli kaksijakoinen. Kärppien nopea pelaaminen aiheutti hankaluuksia HIFK:lle ja isännät ottivat jäähyjä. Kärpät pääsi hakemaan toista ylivoimamaalia noin seitsemän minuutin ajan, joista yksi kului viidellä kolmea vastaan. Tuohimaa onnistui peittämään yritykset ja pitämään pelin tasoissa. Erän avauspuolisko kuluikin tiiviisti helsinkiläisten päädyssä.

HIFK sai rytmin itselleen Puljujärven ja Ludwig Byströmin jäähyjen kautta. Kahden pelaajan ylivoimalla HIFK rankaisi Mikko Kousan lauottua limpun pussiin. HIFK haki vimmatusti neljättä maaliaan, mutta Rybar ja kumppanit kestivät paineen ja tauolle siirryttiin lukemissa 3-2.

3.erä

Kolmas erä oli Kärpiltä erittäin vahva. Tasoitusmaali oli pakko saada ja sellainen myös syntyi. Kärppien ykkösketjun kolmas linkki Pyörälä oli vielä ilman onnistumista, mutta siihen tuli muutos 49. peliminuutilla. Kärpät pelasi ylivoimaa, kun Rybar syötti Shaun Heshkalle kiekon. Kanadalaisen viiltävä passi lävisti koko keskialueen ja Pyörälä sai sen haltuunsa taidokkaasti ja päätti nopean hyökkäyksen komealla laukauksella. Enempää maaleja ei nähty useista paikoista huolimatta, joten jatkoerään lähdettiin tilanteessa 3-3.

Ottelu oli lähellä päättyä Kärppien juhliin, kun joukkueeseen palannut Julius Junttila pääsi läpiajoon, mutta miehen laukaus painui hieman ohi maalista. Pian tästä Jesse Saarinen laukoi HIFK:n voittomaalin ja Kärpille jäi viihdyttävän taistelun jälkeen kouraan yksi piste.

Rybar pysäytti yli 8000-päisen yleisön edessä 19 kutia ja Tuohimaa 20. Kenttäpelaajista Kärppien tehokkaimmat olivat kahden tehopisteen miehet Pyörälä, Lammikko ja Heshka.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner myönsi, ettei alku ollut halutunlainen, mutta näki paljon positiivisia asioita, mitä pidemmälle peli vanheni. Hän myös muistuttaa, ettei Kärppien kannata takertua negatiivisiin asioihin.

Tiedettiin, että HIFK tulee erittäin kovasti maalille eikä pystytty sitä estämään. HIFK ansaitsi voittonsa, mutta tosi hieno taistelu oli meiltä. Haastavan alun jälkeen tasoihin ja vielä kolmannessa erässä löytyi uusi vaihde. Meidän suuntamme on oikea ja nyt pitää olla kärsivällinen, elää hetkessä ja saada pieniä yksityiskohtia hinkattua. Myös täytyy muistaa, ettei urheilussa kaikki mene kuin itse ajattelet. Täytyy osata käsitellä hetkiä, kun tulee epäonnistumisia. Pyritään jatkaa kehittymistä.

Mamba kommentoi Junttilan paluuottelua lupaavaksi. Pelaamattomuus vaikutti hyökkääjän esiintymiseen, mutta pienen lämmittelyn jälkeen homma alkoi toimia. Töitä kuitenkin riittää eikä valmentaja päästä hyökkääjää ylpistymään.

Mitä pidemmälle peli meni, niin Julle sai itsestään enemmän irti. Hänellä oli pari hyvää paikkaa ratkaista peli kolmannessa erässä, mutta tällä kertaa kohtalo oli kirjoittanut asian toisin ja Julle saa jatkaa maalinteon harjoittelua.

Seuraavaksi Kärpät pitää välipäivän ennen kuin lauantaina joukkue kohtaa Kouvolassa KooKoon. Seuraava Kärppien kotipeli pelataan keskiviikkona Pelicansia vastaan. Otteluliput Kärppien kotipeleihin löydät Ticketmasterista.