06.04.2022

Kärppien ja Ilveksen välinen huikea neljännesfinaalisarja on tarjonnut sitä seuranneille jännittäviä hetkiä ja suuria tunteita. Ottelusarja huipentuu tänään Nokia Arenalla pelattavaan seitsemänteen otteluun, joka käynnistyy kello 18:30.

Sarjan avausottelu Tampereella oli myrsyvaroitus kotijoukkueelta. Ilves tykitti kolme maalia ensimmäiseen kahdeksaan minuuttiin ja marssi lopulta komeaan 5-1 voittoon. Kärppien ainoan maalin iski Arttu Hyry päätöserässä.

Toisessa kohtaamisessa Kärpät otti pelillisesti aimo harppauksen eteenpäin. Ville Koivusen osuma vei Kärpät 1-0 johtoon ensimmäisessä erässä, mutta Simon Johansson kuittasi pelin tasoihin muutamaa minuuttia myöhemmin. Jatkoajalle venynyt ottelu ratkesi lopulta Henrik Haapalan ylivoimamaalilla. Jäähyboksista osumaa seurasi Juhamatti Aaltonen.

Kolmanteen kohtaamiseen Tampereelle Kärpät lähti tiukasta paikasta. Tappio tarkoittaisi sitä, että Ilves olisi voiton päässä semifinaaleista. Neljä perättäistä voittoa näin tiukassa otteluparissa olisi ihmeteko. Kärpät vastasi huutoon, ja paransi jälleen peliään muutamalla napsulla. Lopulta sankariksi nousi edellisessä perissä anti-sankarin viittaa kantanut Juhamatti Aaltonen, jonka jatkoaikaosuma toi Kärpät takaisin ottelusarjaan.

Neljättä ottelua Oulun Energia Areenalla seurasi koko kauden ennätysyleisö. Yli 6000 katsojaa pääsi elämään mutkikkaan tunteiden vuoristoradan, kun Kärpät nousi kahden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajalla. Maalinteossa onnistuivat Tuukka Tieksola, Ville Leskinen ja voittomaalin viimeistellyt Troy Bourke. Voittomaalin syöttäjänä toimi muuan Juhamatti Aaltonen. Sarja oli tasan 2-2.

Viidennessä pelissä oli tamperelaisten vuoro juhlia. 11 000 katsojaa todisti Nokia Arenalla Ilveksen 1-0 voittoa. Upouusi areena oli ratketa liitoksistaan, kun Joona Ikonen viimeisteli illan ainoan osuman ajassa 49:47. Kärpät matkusti takaisin Ouluun pelaamaan selkä seinää vasten kotikaukalossa.

Ottelusarjan kuudennesta kohtaamisesta voisi kirjoittaa kirjan, näytelmän ja kourallisen kysymyksiä pubivisaan. Jään rikkoutumisen takia vuorokaudeksi keskeytynyt ottelu oli Kärpiltä vahvaa tekemistä. Maanantaina syntynyt Saku Mäenalasen osuma, ja Mika Pyörälän tiistai-iltana viimeistelemä maali varmistivat Kärpille 2-1 voiton ja pakottivat sarjan seitsemänteen otteluun.

Voittava kokoonpano ei muutu

Kärppien pelaajistossa ei nähdä muutoksia eiliseen otteluun verrattuna. Kärpät tänään: