24.04.2021

Suomen jääkiekkomuseon hallitus on valinnut vuoden 2021 jääkiekkoleijonaksi aateloitavat. 

Jääkiekkomuseo on aateloinut jääkiekkoleijonia Hockey Hall Of Fame Finland -kunniagalleriaansa vuodesta 1985. Tänä vuonna suomalaisen jääkiekkoilun korkeimman kunnianosoituksen saa enimmäismäärä eli kuusi henkilöä. Mukana on viisi pelaajaa ja yksi vaikuttaja, Kärpissä pitkään toiminut Seppo Arponen.

Arponen toimi vuosina 1994 – 2009 useissa eri luottamustehtävissä Oulun Kärpät 46 ry:ssä ja Oulun Kärpät oy:ssa. Arposen toimiessa Oulun Kärpät Oy:n puheenjohtajana Kärpät nousi konkurssin jälkeen SM-Liigaan ja voitti neljä kultaa, kaksi hopeaa ja yhden pronssin. Arponen muisteli vuonna 2006 kirjoitetussa Kalevan artikkelissa Kärppien alkutaipaleen olleen kivinen konkurssin jälkeen.

Se oli melkoinen yllätys, kuinka Kärppien nimellä oli negatiivinen kaiku. Meitä pidettiin puolihuijareina ja öykkäreinä niin liike-elämän, kaupungin kuin muiden urheiluseurojen silmissä.”

Oulun Kärpät Oy:n nykyisen toimitusjohtajan, Tommi Virkkusen, mukaan Arposen kädenjälki näkyy seurassa edelleen.

“Sepon aikana seura ammattimaistui, ja Kärppien toiminnalle luotiin kestävä pohja, jota vaalitaan edelleen. Tänä päivänäkin tärkein tehtävämme on ylläpitää ja kehittää tuota toimintakulttuuria, jonka luomisessa Sepolla oli merkittävä rooli.”

Toinen jääkiekkoleijonaksi aateloitava joka omaa Kärppä-taustaa on Niklas Hagman, joka edusti Kärppiä vuosina 1999 – 2001 ja syksyllä 2016.

Jääkiekkoleijonaksi vuonna 2021 aateloidaan:

Seppo Arponen

Niklas Hagman

Niko Kapanen

Tuomo Ruutu

Petra Vaarakallio

Ossi Väänänen