28.09.2021

Kärpät isännöi keskiviikkoiltana Oulun Energia Areenalla Vaasan Sportia. Vierasjoukkueen paidassa paluun Raksilaan tekee puolustaja Shaun Heshka. Mikko Niemelä odottaa innolla pitkäaikaisen joukkuekaverinsa kohtaamista.

Kärpät pelaa ensimmäisen viikon kahdesta kotiottelustaan huomenna keskiviikkona. Oulun Energia Areenalle vieraaksi saapuu Risto Dufvan luotsaama Vaasan Sport. Kokenut valmentaja on koonnut itselleen omannäköisensä joukkueen, sillä joukkueen keski-iäksi on laskettu 28,07. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Liigan toiseksi vanhimman joukkueen, HIFK:n, keski-ikä on 25,60. Kärppien joukkue on Liigan kuudenneksi vanhin keski-iällä 24,39.

Kärppien puolustaja Mikko Niemelä kertoo, että tulevan vastustajan kokemus on tiedostettu Kärppien pukukopissa.

”Kokenut porukka, joka pelaa tiivistä puolustuspeliä. Kokemus näkyy myös suoritusvarmuutena hyökkäyspäässä. Meillä on varmasti kova ja hyvä vastus tulossa, innolla odotamme huomista.”

Yksi Sportin kokeneen kaartin edustajista on puolustaja Shaun Heshka, joka edusti viimeiset viisi kautta Kärppiä ennen siirtymistä Vaasaan. Niemelä uskoo sekä Heshkan pelillisten ominaisuuksien että persoonan olevan iso palanen Sportin tämän kauden palapeliä.

”Shaun on oikea herrasmiepelaaja, jota yleisönkin on varmasti ilo seurata. Hän näkee syöttölinjat hyvin, omaa hyvän laukauksen ja tekee paljon pisteitä. Mutta hän on myös erittäin varma pelaaja ja ennen kaikkea aivan huippujätkä. Luotettava kaveri niin kentällä, kuin sen ulkopuolellakin.

Ohtamaa – Niemelä Kärppien oman pään vartijoina

Kärppien ykköspakkipari löytyy joukkueen sisäisen +/- tilaston 2. ja 3. sijoilta. Niemelä (+5) mieltääkin hänen ja Atte Ohtamaan (+4) muodostaman pakkiparin ensisijaisesti oman puolustusalueen erikoismiehiksi. Oma peli on Niemelän mukaan ottanut varmoja askelia eteenpäin harjoituskaudesta alkaen, ja yhteispeli Ohtamaan kanssa on maistunut.

”Treenipeleissä oli vähän hakemista, niin kuin koko joukkueella, mutta pikku hiljaa paranemaan päin. Kokemuksia, kun tulee lisää, niin vähitellen sitä taas muistaa miten jääkiekkoa pelataan. Minulla ja Atella molemmilla on vahvuudet varmasti puolustuspäässä. Se on sellainen asia mistä pyritään pitämään kiinni. Silloin on varmaankin paremmat mahdollisuudet pärjätä joukkueena, kun me ei kauheasti päästetä maaleja.” 

Tilastojen valoissa Niemelä ja Ohtamaa ovat molemmat aloittaneet kauden tehokkaasti. Ohtamaalla on kasassa kuuteen peliin yhtä monta tehopistettä (2+4=6) ja Niemeläkin on kerännyt alkukauteen tehot 1+2=3.

Kärpät – Sport Oulun Energia Areenalla keskiviikkona 29.9. kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin osoitteesta ticketmaster.fi!