01.02.2020

Eilen Hämeenlinnassa kohdanneet joukkueet iskevät yhteen tänään Oulussa. Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola odottaa sisuuntunutta HPK:ta tänään Raksilaan.

Edellisen ottelun päättymisestä on alle 20 tuntia, kun kiekko putoaa tänään jäähän Raksilassa. Sarjapisteet on eiliseltä jaettu, ja näin ollen katse on jo tulevassa kohtaamisessa, mutta Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola uskoo, että eilisen ottelun tulos ei voi olla näkymättä tämän illan kohtaamisessa.

HPK sisuuntuu tuosta tuloksesta, ja peli tulee olemaan ihan eri luonteinen. Meillä on ollut viime vuosina HPK:n kanssa todella tiukkoja pelejä, eilinen oli oikeastaan ainut mikä on vähän venähtänyt numeroiden valossa.

Eilen, kuten monena muunakin iltana, Kärppien ykkösketju oli tulessa. Juho Lammikko (2+1), Jesse Puljujärvi (0+3) ja Mika Pyörälä (2+0) ovat ratkoneet viime aikoina pelejä useampaan otteeseen. Mikkolan mukaan tulosvastuuta kantavan ketjun onnistumiset ovat elintärkeitä joukkueelle.

He tekevät joukkueelle sitä duunia mitä heiltä odotetaankin. He pelaavat todella hyvin yhteen ja sellainen liike-energia siinä ketjussa on ihan mieletöntä.

Kärppien ykkösketju on tänään tutussa muodossaan, mutta avausviisikosta puuttuu yksi nimi. Eilen ottelun kesken jättänyt Shaun Heshka ei ole tänään pelaavassa kokoonpanossa, ja kanadalaispuolustajan vamma vaatii lisätutkimuksia. Heshkan poissaollessa kaksi Niemelää nousee kokoonpanossa ylöspäin; Mikko Niemelä hyppää ykköspariin ja Topi Niemelä kakkospariin. Jaakko Niskala jatkaa Lasse Kukkosen rinnalla ja Joona Huttula pelaa seiskapakkina. Hyökkäysketjuissa nähdään pientä rotaatiota, kun Jasper Lindsten ja Julius Hermonen löytyvät nelosketjusta Miska Humalojan laidoilta. Kärppien maalilla jatkaa eilen erinomaisen pelin pelannut Justus Annunen.

Tämän illan ottelu on Sylvan Kanssakulkija -ottelu.

Sylva on syöpään sairastuneiden lasten ja heidän perheidensä yhdistys. Lapsen vakava sairastuminen muuttaa koko perheen elämän täysin. Sylvalla on unelma, jossa jokainen syöpään sairastunut lapsi ja hänen läheisensä saa riittävästi oikeanlaista tukea, kun lapsi sairastuu. Unelma ei toteudu ilman lahjoittajia – Kanssakulkijoita, jotka varmistavat tukitoiminnan perheille.

Kanssakulkijuus on sankarihomma, jonka jokainen voi ottaa vastaan lahjoittamalla Sylvalle. Kanssakulkijoiden lahjoitusten avulla jokainen sairastunut ja läheinen saa tarvitsemaansa tukea. Tee lahjoitus osoitteessa www.sylva.fi/lahjoitus tai MobilePay- lahjoitusnumeroon 87215.

Kärpät –  HPK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17:00, liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!