08.10.2019

Kärppien tie CHL-lohkovaiheessa muuttui kivikkoisemmaksi, kun Skellefteå AIK voitti oululaiset kotonaan ja nousi lohkon kärkeen. Vierasjoukkue hakkasi päätään AIK:n vahvaan puolustukseen eikä onnistunut ohittamaan loistovireessä ollutta maalivahtia. Viikon päästä pelattavassa uusinnassa on valtaisat panokset.

Skellefteå oli oletetun vahva vastustaja Kärpille ja onnistui tiiviin puolustuspelinsä ja erinomaisen maalivahtinsa ansiosta viemään voiton lukemin 2-0 (1-0, 0-0, 1-0). Kärpät ei ollut paljoa huonompi ja olisi voinut etenkin toisessa erässä nousta rinnalle ja myös ohitse. Patrik Rybar pelasi niin ikään upean ottelun eikö voinut mitään AIK:n voittomaalille.

1.erä

Ensimmäinen erä Skellefteå Kraft Arenalla alkoi AIK:n kovalla paineella. Joukkueen ykköstähdet Joakim Lindström sekä Oskar Möller saivat hyvät paikat viedä isännät aikaiseen johtoon, mutta Patrik Rybar kesti puolustuksen tuella tilanteet. Kärppien hyökkäykset olivat nopeita eikä tarpeeksi huolellisia. Oululaisilla olikin hankaluuksia päästä toiselle kenttäpuoliskolle AIK:n karvatessa lujaa. Karvauspeli toikin AIK:lle palkinnon erän puolivälissä. Albin Eriksson eteni kulmasta ja löysi maalin eteen täysin vapaaksi jääneen Adam Petterssonin, jolla oli helppo työ nostaa kiekko häkkiin. Isännät olivat lähellä seuraavaa maalia ylivoimalla, mutta Rybar tylsytti AIK:n tähdet upeasti. Tauolle siirryttiin AIK:n johdossa 1-0.

2.erä

Kärpät saapui pukukopista toiseen erään täysin uudella asenteella. AIK oli nyt vastaanottava osapuoli, kun vieraat ryhtyivät metsästämään tasoitusmaalia. Lähellä oululaiset kävivätkin. Ehkäpä laadukkain paikka syntyi Jesse Puljujärvelle, joka riisti puolustajilta kiekon ja pääsi nokikkain Gustav Lindvallin kanssa. Maalivahti kuitenkin haistoi harhautuksen ja piti AIK:n edellä. Myös Puljujärven ketjukavereilla Juho Lammikolla ja Mika Pyörälällä oli mahdollisuutensa, mutta niin vain vahvan erän jälkeen taululla säilyivät samat lukemat.

3.erä

Kolmannessa erässä joukkueet olivat tasaväkisimpiä. Molempiin päätyihin syntyi tilanteita ja maalivahdit urakoivat vuorollaan pitäen hyökkääjät vailla onnistumisia. AIK oli sisukas joukkue ja ei päästänyt valkopaitaisia vieraita maalinsa eteen. Erinomaiset tilanteet puuttuivat molemmilta ja tämä korostui ottelun lähestyessä loppuaan. Viimeiset minuutit AIK keskittyi puolustamaan ja pelasi pelikellosta sekunnit loppuun kärsivällisesti. Ottelu päättyi lopulta 2-0, kun Thomas Pyatt sijoitti kiekon tyhjiin viimeisellä sekunnilla.

Ja niin AIK sai kaikki tarjolla olleet pisteet ja nousi lohkon kärkeen. Ensi viikon Oulun uusinnassa panokset ovat valtaisat. Bernin kaataessa Grenoblen kahdesti Kärpät tarvitsee vähintään kahden pisteen voiton tiistaina. Myös AIK tarvitsee lisää pisteitä, jottei Bern nousisi ohi ja veisi toista jatkopaikkaa. Bernin ja Grenoblen tämäniltainen ottelu on raporttia julkaistaessa vielä kesken.

Rybar pelasi jälleen varmasti. Slovakialainen venyi 18 laukauksen tielle ja virkaveli Lindvall urakoi nollapeliin 29 torjunnan verran.

Kärpillä on kiireinen viikonloppu edessä, sillä perjantaina joukkue suuntaa Etelä-Savoon Jukureiden vieraaksi ja lauantaina Oulun Energia Areenan valot syttyvät superjännittävää kärkikamppailuun Tapparaa vastaan. Skellefteå ja Kärpät pelaavat Raksilassa ensi tiistaina CHL:n jatkopelipaikoista.

Otteluliput lähestyviin trillereihin löydät Ticketmasterista.