07.09.2019

CHL-lohkovaihe siirtyy tänään toiselle puoliskolleen, kun Kärpät ja SC Bern kamppailevat pisteistä Sveitsissä. Lohkon tilanne käy yhä jännittävämmäksi, sillä kaikilla neljällä joukkueella jatkopaikan saaminen on yhä omissa käsissä.

Kärppien reissu Euroopassa jatkuu tänään Sveitsin ytimeen Berniin. Kaupungin suuri ylpeys PostFinance Arena on yksi maanosan suurimmista jääkiekkopyhätöistä, joten oululaisten on valmistauduttava isoon huutomyrskyyn heti lämmittelyistä lähtien. Voi olla, että kotiyleisön tsemppaaminen kohdistuu välillä myös Kärppien pelaajaan, sillä Mika Pyörälä edusti Kari Jalosen valmentamaa joukkuetta toissa kaudella. Kaupunki ja organisaatio ovat hyökkääjälle tuttuja, ja Kärppien Instagramista onkin voinut seurata Spedeä joukkueen matkaoppaana.

Kärpät pelasi perjantaina Ranskan mestaria Grenoblea vastaan ja onnistui hakemaan pisteet lukemin 6-2. Samaan aikaan Bernissä kotijoukkue hävisi rankkareille asti venyneen ottelun Skellefteå AIK:lle 4-5. Kun lohkovaihe on puolivälissä, Kärpät on seitsemässä pisteessä ja Bern neljässä.

Bernillä on käytössään laadukas kokoonpano, joka huomattiin varsin selvästi sunnuntaina Raksilassa. Ryhmän tehomies Mark Arcobello ratkaisi Oulussa pelin sveitsiläisille ja on ollut muutenkin joukkueen hyökkäyspelin suurin hahmo läpi syksyn. Viimeksi Kärpillä oli isoja haasteita ohittaa Bernin maalivahti Pascal Caminada, jonka torjunnat veivät pelin jatkoajalle. On kuitenkin mahdollista, että tänään kotijoukkueen maalilla aloittaa Niklas Schlegel, koska Bern on kierrättänyt maalivahtejaan samalla tavalla kuin Kärpät.

Kärppien maalilla aloittaa sunnuntaina pelannut Patrik Rybar. Juho Lammikko ja Michal Kristof vaihtavat paikkoja kokoonpanossa ja Aleksi Mäkelä hoitaa 7.pakin roolin. Kokoonpanon löydät alta.

Huipputärkeä CHL-vääntö alkaa kello 18:00. Ottelua voi seurata suorana C morelta, ja Kärppien Twitter-tilillä liveseuranta toimii tuttuun tapaansa.

(Kuva: Jussi Määttä)