13.12.2019
Oulun Kärppien joulukuun peliurakka jatkuu tänään Vaasassa, missä vastassa odottaa Sport. Oululaiset lähestyvät ottelua nuorella kokoonpanolla, mutta keskiviikkoinen voitto HPK:sta antaa joukkueelle varmasti itseluottamusta jatkaa hyviä otteita. Tino Metsävainio palaa kokoonpanoon.

Kärpät ja Sport kohtaavat pitkän tauon jälkeen toisensa. Viimeksi pisteistä taisteltiin Oulussa syyskuussa kauden kotiavauksessa, jolloin Kärpät vei voiton maalein 3–1. Sen jälkeen joukkueet ovat kulkeneet hyvin erilaiset reitit. Sport on tällä hetkellä sarjataulukon pohjalla, mutta piristystä on odotettavissa, sillä vaasalaiset saivat apuun Puolasta palanneen ja Liigassa menestystä saavuttaneen Risto Dufvan.

Marraskuun lopulla Sportiin saapuneen Dufvan kädenjälki on jo näkynyt vaasalaisten esityksissä. Sport on uuden vastuuvalmentajan alaisuudessa pelannut tasaisia otteluita ja voittanut kuudesta pelistään kolme. Joulukuun aikana Sport sekoitti asetelmia runkosarjan kärkipäässä hakemalla vierasvoitot Tapparasta ja JYPistä, mutta keskiviikkona tuli kolaus Ilveksen voittaessa maalin erolla. Sport on siis suoriutunut haastavasta otteluohjelmasta kunniakkaasti, ja onkin jännittävää seurata, miten Kärpät suoriutuu lähestyvästä haasteesta.

Illan isäntien rosteri on muuttunut kauden aikana jonkin verran. Joukkueeseen on tullut viime aikoina muutoksia, kun Antti Kalapudas ja maalivahti Mika Järvinen vaihtoivat maisemaa. Nuorille pelaajille tämä tarkoittaa uusia mahdollisuuksia, ja esimerkiksi Kärppien A-nuorissa viime kaudella kapteenina toiminut Niko Kuiri on nähty kakkoskentän sentterinä.

Maajoukkuepelien ja loukkaantumisten kautta Kärppien kokoonpano koki keskiviikkona huomattavia nuorennusleikkauksia. Mielenkiintoinen tilanne ei kuitenkaan estänyt HPK:n kaatamista ja isännät saivat hämeenlinnalaisista voittomaalikilpailussa voiton 2–1. Jäällä nähtiin muun muassa Tuukka Tieksola, Jaakko Niskala sekä Olli Vanttaja, joka suoriutui Liiga-debyytistään varsin mallikkaasti. Sama kolmikko on myös Vaasassa iskussa.

Kärppien kokoonpano ei vaihdu suuresti HPK-pelistä. Syyskuun Sport-kohtaamisessa maalin tehnyt Tino Metsävainio palaa takaisin pelikentille huilattuaan viimeiset pari viikkoa. Maalilla torjuu Patrik Rybar ja kultakypärää kantaa Julius Junttila.

Ottelu alkaa kello 18.30 ja sitä voi seurata tuttuun tapaan Telia TV:n tai Radio Cityn kautta. Parhaan ottelufiiliksen saa kuitenkin paikan päältä, ja Vaasaan odotetaankin kuuluva määrä vieraskannattajia.

Kärpät pelaa seuraavan kerran kotonaan perjantaina 20. joulukuuta, kun vieraaksi tulee Mikkelin Jukurit.

Liput: Ticketmaster