17.12.2021

Vaasan Sport taisteli Raksilasta täydet kolme pistettä yhdellä maalilla. Kärpät suuntaa nyt joulutauolle ja palaa kaukaloon tapaninpäivänä.

Otteluiden alkujen kanssa paljon tuskaillut Kärpät ei saanut tänään Sportia isännöidessään parastaan irti ottelun ensimmäisessä erässä. Vierailijat iskivätkin ensimmäisenä, kun joukkueensa kultakypärä Turo Asplund ohjasi Sportin 0-1 johtoon ajassa 08:41. Vieraat saivat ylivoiman muodossa erinomaisen mahdollisuuden kasvattaa johtoaan, mutta Kärpät taisteli alivoiman jämäkästi. Avauserän loppuminuuteilla Sportin Sebastian Stålbergille kirjattiin kaksiminuuttinen huitomisesta, ja Kärpät pääsi jauhamaan ylivoimaa ensimmäisen erän lopun ja toisen erän alkuhetket.

Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta. Toinen erä oli Kärpille vaikea, eikä hyökkäypeli ottanut kulkeakseen. Sport-vahti Rasmus Reijolalle kirjattiin erässä. Toisen erän päättyessä Reijonen oli torjunut kahdeksan laukausta. Kärppien Stanislav Galimov oli pysäyttänyt samassa ajassa 17 vetoa.

Kolmannessa erässä pelin kuva ei merkittävästi muuttunut. Sport taisteli ja puolusti pelitavalleen uskollisesti, eikä päästänyt Kärppiä juurikaan todellisille maalipaikoille. Viimeisenä lukkona toimi maalivahti Reijola, joka torjui päätöserässä viisi laukausta. Nollapelinsä eteen hän sai siis pysäyttää yhteensä 13 kutia.

Kärpät suuntaa nyt joulutauolle ja kokoontuu seuraavan kerran Tapaninpäivän aamuna, Kärpät – JYP -ottelun alla.