19.02.2020

Taistelu sarjapisteistä oli tänään Raksilassa erittäin tiukka, kun sarjajumbo Sport pisti kotijoukkueen töihin toden teolla. Puljujärvi ja Koblizek osuivat Kärpille 2-1 voitossa.

Kärpät aloitti ottelun vahvasti, ja ensimmäisen erän avausminuutit peli painoittui vahvasti vieraspäätyyn. Veto- ja varsinkin maalipaikat olivat kuitenkin tiukassa, kun Sport pelasi tiivistä ja odotetun taistelevaa puolustuspeliä. Niko Hovinen joutui torjumaan maalillaan viisi laukausta, kun Patrik Rybar pysäytti yhdeksän kiekkoa. Sport pääsi kokeilemaan ylivoimaansa avauserässä kahdesti, mutta tuloksetta. Ensimmäiselle tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisessa erässä pelin momentum ei heilahtanut kumpaankaan suuntaan, vaan ottelu jatkui tasaisena vääntönä. Neljä minuuttia ennen erän päätöstä illan avausosuma näki kuitenkin päivänvalon, kun Mika Pyörälä vapautti Jesse Puljujärven puolittaiseen läpiajoon. Oikealta laidalta maalin edustalle punnertanut Puljujärvi harhautti Niko Hovisen tyylikkäästi ja nosti Kärpät 1-0 johtoon ajassa 36:14. Maalin kakkossyöttö merkittiin Patrik Rybarille, jonka torjunnasta tilanne lähti käyntiin Kärppien päädyssä. Kolmas erä käynnistyi Kärppien 1-0 johtoasemassa.

Puljujärven 1-0 maali:

Kauaa Kärppien johto ei erän alettua kestänyt, sillä Filip Riska tasoitti ottelun vain 59 sekunnin pelin jälkeen. Ex-Kärppä Simon Suoranta kirjautti maaliin syöttöpisteen. Kärpät sai paria minuuttia myöhemmin mahdollisuuden nousta takaisin kuskin penkille, kun Jesse Puljujärvi karkasi jälleen läpi. Tällä kertaa Puljua rikottiin, ja tuomiona oli rangaistuslaukaus. Sport-vahti Hovinen vei kuitenkin pidemmän korren rankkarissa. Illan voittomaalin iski ajassa 48:36 tšekkihyökkääjä Radek Koblizek, jonka kauden yhdeksäs maali syntyi mehukkaasta irtokiekosta. Syöttöpisteet osumaan nappasivat Julius Junttila ja Mikko Niemelä. Patrik Rybar venytti päätöserän loppuminuuteilla upean gamesaverin, joka varmisti Kärpille kolme pistettä. Loppulukemat kirjattiin Kärpille 2-1.

Koblizekin voittomaali:

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kiitteli Patrik Rybaria erinomaisesta pelistä ja kehui kasvattajaseuransa otteita Raksilassa.

Me tarvittiin Patrik Rybarin gamesaver johtoasemassa kolmannessa erässä, muuten peli olisi ollut tasan 60 minuutin jälkeen. Sekään ei olisi ollut epäoikeudenmukainen tulos. Vaikka tilanne on sarjataulukossa mikä se on, niin yhtään ilmaista minuuttia emme tänään saaneet.