08.04.2021

Kärpät kärsi kotitappion Vaasan Sportille maalein 1-3.

Ottelun avauserä ei ollut Kärpiltä toivotunlainen. Erän avauspuoliskolla vieraat pääsivät kahdesti ylivoimalle, mutta verkko ei kuitenkaan heilunut. Illan avausmaali syntyi Sportin Janne Keräsen lavasta ajassa 16:08. Sport pääsi vielä kertaalleen avauserässä ylivoimalle, mutta Kärppien alivoima taisteli erinomaisesti. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Sportin 0-1 johdossa.

Toisen erän alussa Kärpät lisäsi kierroksia koneeseen, ja palkinto saatiin tasoitusmaalin muodossa. Radek Koblizek nousi röyhkeästi keskustaan ja ampui Kärpät tasoihin ajassa 22:51. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Joona Huttula ja Jussi Jokinen. Ottelu kääntyi kuitenkin pian taas vaasalaisten eduksi, kun Mikko Niemelä ja Juhamatti Aaltonen ottivat perättäiset jäähyt ennen ennen erän puoltaväliä. Sport jauhoi kahden miehen ylivoimaa reilut 40 sekuntia ja onnistui maalinteossa vain hetki ennen ensimmäisen jäähyn päättymistä. Maalinteossa onnistui Turo Asplund. Kärpät onnistui toimittamaan kiekon erässä toisen kerran ohi Sport-vahti Niko Hovisen, mutta Tuukka Tieksolan maali hylättiin maalivahdin häirinnän takia.

Kolmannessa erässä Kärpät sai kaksi ylivoimamahdollisuutta, mutta ylivoimaviisikot eivät löytäneet askelmerkkejään. Loppulukemat 1-3 viimeisteli tyhjään maaliin Stuart Percy.

Kolmannen erän puhuttavin tilanne oli Aatu Rädyn pahannäköinen törmäys laitaan. Räty menetti tasapainonsa harmittoman näköisessä tilanteessa ja paiskautui rajusti laitaan hyökkäyspäädyssä. Räty poistui kuitenkin kaukalosta omin jaloin, Kärppien lääkintähenkilöstön avittamana. Mikko Manner valotti ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Rädyn voivan tilanteeseen nähden hyvin.

Kärpät pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa lauantaina, kun JYP vierailee Oulussa.