27.07.2021

Kokenut venäläismaalivahti Stanislav Galimov siirtyy Kärppiin yksivuotisella sopimuksella.

Kärpät on tehnyt yksivuotisen sopimuksen venäläisen Stanislav Galimovin kanssa. 33-vuotias maalivahti on pelannut koko uransa Venäjän sarjoissa ja viimeiset yhdeksän kautta hän on torjunut yhtäjaksoisesti KHL:ssä. Galimov on kaksinkertainen KHL-mestari ja hän on pelannut urallaan neljä ottelua Venäjän maajoukkueessa.

Viime kaudella Galimov torjui 16 ottelua Dinamo Riikan peliasussa torjuntaprosentilla 88,9%. Latvialaisjoukkueen kausi oli vaikea, sillä joukkue onnistui raapimaan 60 runkosarjaottelusta vain viisi varsinaisen peliajan voittoa ja se jäi 28 sarjapisteellä koko liigan jumbosijalle.

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho uskoo Galimovin kokemuksen olevan arvokas asia joukkueelle. Kärppien toisena maalivahtina kauteen lähtee 19-vuotias Joel Blomqvist.

”Stanislav on Venäjällä tasonsa osoittanut maalivahti, joka tuo mukanaan kokemusta KHL:n huippuorganisaatioista. Meille tärkeä asia oli, että hän osoitti selvästi haluavansa tulla Kärppiin. Maalivahtikaksikossamme on nyt hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta.”

Galimovista tulee Kärppien ensimmäinen venäläispelaaja sitten kauden 2009 – 2010, kun Dmitri Yushkevich ja Denis Shvidki kiekkoilivat Oulussa.