22.10.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärppien viikonloppu jatkuu siellä, missä se eilen alkoi. Hämeenlinnan Ritarihallissa kulutetaan muutakin kuin aikaa, sillä illat HPK:n vieraana vaativat sietoa, kestävyyttä ja päättäväisyyttä. HPK ei aivan viime kierroksilla ole pelejä voittanut, mutta jotain joukkueesta kertoo tunnekuvaus jatkoaikatappiosta Kärpille. HPK pelasi junnupitoisella joukkueella sarjan suurta suosikkia vastaan. ”Ketuttaa niin, ettei osaa sanoiksi pukea”, tuumattiin Kerho-kopista. Kommentti avaa isäntien sielunmaisemaa: kotona pitäisi voittaa. Kaikki.

Näin ei kuitenkaan käy, eikä käynyt perjantainakaan. Kärpät näytti luonnettaan ja lisäsi kierroksia isäntien patterien alkaessa tyhjetä. Matkalaisille painoi pistevaakaa vahva aloituspeli. Lähes 60 aloituksesta Kärpät raapi omilleen 69 prosenttia! Pelin vanhetessa kiekko tuli yhä useammin Kärpille, ja oranssipaidat luistelivat jalat altaan yrittäessään päästä kiekonriistoihin tai pysäyttää Kärppien loppua kohden kiihtyneen vyörytyksen.

Vähäjäähyisissä otteluissa kiekon ja pelin hallinta otetaan aloitusvoitoissa, ja siinä Kärpät on Liigan eliittiä. Joonas Kemppainen, Cody Kunyk, Peter Tiivola, Arttu Hyry ja tuuraavat Antti Kalapudas ja Jesse Koskenkorva ottavat kiekon aloituksista selvästi yli 50-prosenttisesti. Niin käy tänäänkin, vaikka Liigan aloittajakunkkuna (!) alkukauden häärännyt Hyry ei pelaakaan. Nuorukainen jäi eilen kesken pelistä pois. Pieni kolhu on määritelmä Hyryn vaivasta. Nuori ja näyttöjä antava pelaaja ei hevin ole pois, mutta kun väistämättä peliin kuuluva kolhu aina joskus tulee, niin nyt oli Hyryn kannalta oikea aika. Näytöt vahvuuksista on annettu, ja miestä odotetaan takaisin. Sellaisessa asetelmassa on helpompi malttaa hoitaa itsensä sataprosenttiseen kuntoon. Sataprosenttinen oli muuten Hyryn eilinen aloitussaldokin ennen kuin peli jäi häneltä kesken. Viisi aloitusta ja viisi voittoa!

Joonas Kemppainen aloittaa kaudesta ja vaihdosta toiseen kuin pieni ja tehokas bobcat kaapimalla aloitukset taakse omilleen. Atte Ohtamaa ja kumppanit tekevät sitten kiekolle mitä haluavat, riippuen siitä ollaanko vajaalla vai jotain muuta… Kunykilla on ruvennut myös voittoprosentti nousemaan ja Tiivola on ollut koko ajan voittava aloittaja.

Tänään Tiivola pelaa uransa 400. liigaottelun runkosarjassa. Lukumäärä alkaa olla kunnioitettavan iso, mutta Tiivolan toiveissa lienee playoff-pelien määrän kasvattaminen.

Nyt mennäänkin vähän asioiden edelle, mutta Tiivolalla on tänä keväänä mahdollisuus pelata enemmän playoff-pelejä kuin aiemmilla kausilla yhteensä Bluesissa, Lukossa ja Ässissä! Hyvää juhlapeliä Tiivola, kukat toimitetaan Raksilan jäällä tiistaina ennen petojen iltaa.
Tänään kello 17 alkaen esitetään näytelmä Rinkelimäen taistelu osa II, pääosissa aloittajat.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius