24.09.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Aika rientää. Muisto vuoden 2010 maaliskuun alun ja Lahden liigaillan lopusta saa vieläkin hyvälle tuulelle. ”Keisari Julius, Julius Keessar” -huudot raikuivat Kärppien kopissa. Nuori siloposki yritti vakavana vastailla lehdistön kysymystulvaan, vaikka naama oli revetä pidätellystä hymyilystä. Kärppien keltanokka ja debytantti Julius Junttila oli medialle tuntematon kuin hahmo avaruudesta. Kukaan ei ollut kuullut hänestä, mutta nyt kaikki halusivat tietää, kuka on kolme maalia ensi-illassaan paukutellut Junttila, joka raketin lailla karkaili ”pelikaanien” puolustukselta…

”Julle” ei jäänyt tähdenlennoksi. Samalla kaudella 2009-10 Kärpät voitti A-nuorten suomenmestaruuden ja Junttila tehtaili ykkösketjusta tehot, joilla tuli lähes kaikki sarjan tunnustuspalkinnot. Kaudella 2017-18 jälki oli samanlaista Liigassa Kärppien ykkösketjussa. Jälleen oli syli täynnä palkintoja.

Keskiviikkona tuli Vaasassa 400 liigaottelua Kärpissä ja tänä iltana on kukkien aika. Fanit kiittää ja Julle hymyilee. Ensi-illassaan rakettiluistelija sai kipinää ja namupasseja Jari Viuhkolalta, mutta myöhempinä liiga-aikoina Junttila on usein ollut osa ketjuja, jotka ovat jääneet kannattajien mieliin. JJJ-ketju Junttila – Joonas KemppainenJoonas Donskoi lumosi Liigassa mestaruuteen asti keväällä 2015. Kaudella 2017-18 oli vuorossa trio Junttila – Mikael RuohomaaCharles Bertrand. Silloinkin juhlittiin mestaruutta. Tämän alkusyksyn kärppäkolmikossa Junttila – Kemppainen – Ville Leskinen on myös tuttua Junttilan tuottamaa kokonaisuutta: vauhtia, arvaamattomuutta ja taitoa.

Junttilan kukitusillan ottelusta tulee vaikea. ”Hämeen Parasta Kiekkoa” on Hämeenlinnan Pallokerhon slogan ja on aina joskus pitänyt paikkansa. Muualla Hämeessä seuraa puhutellaan usein Pronssikerhoksi. Se pitää paikkansa, sillä HPK:lla on eniten Liigan pronssimitaleita, kahdeksan.

Tämän kauden HPK:ssa pelaa Hämeenlinnan oranssikatsomossa kovasti kaivattu mies – Juuso Hietanen. Rinkelimäen hallin katossa paita numero 17 on odotellut ottajaansa. Tosin paita katossa on nykyisen HPK-kapteenin Juuson isän Juha Hietasen ansiota.
Kärppien Atte Ohtamaan ja Marko Anttilan tavoin maailmanmestari ja olympiavoittaja Juuso Hietanen on 15 kauden maailmankiertueen jälkeen HPK:n kiinnostavin liigapalaaja. Katsokaa siis myös HPK:n numeroa 17.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius