02.11.2023

Ilves isännöi Tampereella ja Joona Ikonen saa kukat 300 liigapelin kunniaksi. Alun juhlarivissä Kärppien siniviivalla seisoo Teemu Turunen, joka saa täyteen saman pelimäärän. Kukat saattavat jäädä saamatta. No, menivätpä alkuseremoniat miten hyvänsä, niin kovista kavereista on kysymys.

Kumpikin on joukkueittensa hyökkäyspelin syömähampaita. Viime kaudella Ikonen iski 11 ylivoimamaalia Ilvekselle!  Tänä syksynä Ikonen on tuulettanut kolmea ylivoimamaalia. Kärppien Turunen on pussittanut neljä ylivoimaosumaa, viime kaudella ylivoimalla tuli ainoastaan yksi maali. Molemmat tänään juhlapeliä pelaavat laitahyökkääjät tekivät viime kaudella kunnioitettavat viisi voittomaalia. Kumpikin on kokonaispisteissä petraamassa viime kaudesta, Ikosella on pisteitä kasassa 5+9 ja Turusella 8+6. Voittomaaleja molemmilla on kaksi. Heitä seurataan ja verrataan tänäänkin.

Ikonen pelaa yhtenä viidestä ilveksestä ensi viikon Karjala-turnauksessa. Niklas Friman ja kolme tshekkiä (Petr Kodytek, Dominik Masin, Jakub Malek) on myös Ilveksestä valittu Tampereen turnaukseen. Kärpistä turnaukseen lähtevät hyökkääjä Ville Koivunen ja tshekkitiimiin puolustaja Martin Jandus.

Ilves torjuu nykyisin vastustajien hyökkäyksiä ulkomaalaismaalivahdein. Kärppien kevään 2000 liiganousujoukkueessa sankarina torjunut maalivahtivalmentaja Markus Korhonen opastaa Ilveksessä kahta tshekkiä ja yhtä ruotsalaista. ”Karhun” oma poika Rasmus Korhonen torjuu tällä hetkellä Mikkelin Jukurien ykkösenä.

Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli on muutamat viime vuodet saanut ja onnistunut työstämään Kärppien omista nuorista Liiga- ja sittemmin NHL:ään kelvanneita maalivahteja. Tämän kauden ”projekti” on Niklas Kokko, jonka rinnalla päävastuuta kantaa Niclas Westerholm. Westerholmin kehitys Saimaan Pallossa on ollut toivottua hitaampaa.

Kärpissä Westerholm pelaa hyvää kautta ainoana mustana hetkenään lokakuun petojen ilta Oulussa, jossa Ilves pommitti Westerholmii vaihtoon. Tilalle tullut Niklas Kokko pelasi puolivälistä loppuun, nollapelin. Pisteet olivat kuitenkin jo Tampereen junassa. Tänään Kokko pelaa Ilvestä vastaan alusta asti.

Ilves ja Kärpät ovat alkukauden erikoistilannepelaamisessa aika tasoissa. Ylivoimat ovat molemmilla hyvässä mallissa, vajaapelissä on petrattavaa. Kumpikin joukkue ottaa vähän jäähyjä ja peliajat menevät tasaisesti, joten vauhdista huolimatta kiekkoshakkia on luvassa: terävät pelaajat hakevat iskupaikkaa… Kuntopuntarin kärkijoukkueilla on hyvä vire molemmilla eivätkä eiliset pelit tarjoa kummallekaan etuja. Kiekollisuus on tänään Tampereen Halloween-illan jääteema. Ilves ei ole löytänyt tälle kaudelle Petri Kontiolan tai Tommi Tikan tasoista aloittajaa, joten Kärpillä on hyvä mahdollisuus ryöstää aloituksista etua.
Jännittävää Halloween jääshow´ta!

Ari “Stenkka” Steniuksen ennakon tarjoaa:

Kärppien kokoonpano tänään:

Junttila – Koivunen – Gunler
Turunen – Kemppainen – Antonen
Björkqvist – Bunnaman – Hermonen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila

Koivisto – Paaso
Kivistö – Jandus
Ohtamaa – Berglund
Pieniniemi

Kokko
(Westerholm)