17.02.2023

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kymmenen runkosarjailtaa edessä! Mikäli ne menevät yhtä hyvin kuin edelliset kymmenen peliä, päätyy Kärpät 105 pisteeseen. Sillä pistemäärällä pääsisi playoffien kevätjäille sijoilta 4-5 ja se tuntuisi tässä hetkessä aivan hyvältä tilanteelta.

Pitää kuitenkin muistaa, että ei voi juosta ennen kuin oppii kävelemään – eli ei voi pelata pleijareita ennen kuin siellä ollaan. Pelipäivä kerrallaan. Tänään on vastassa Hämeenlinnan Pallokerho, joka jo käy omaa playoffiaan. Kerhon maalina lienevät sijat 8-10.

Kärpät ja HPK ovat samassa välilohkossa Helsingin IFK:n kanssa. Runkosarjassa liigajoukkueet kohtaavat lohkolaisensa kuusi kertaa, muita vastaan pelataan neljästi. Kärpät ja HPK ovat kohdanneet neljästi, ja Raksilan tämän viikonlopun jälkeen ovat keskinäiset pelattu.

Kärpät voitti syksyllä kotonaan 4-1. Hämeenlinnassa Kerho on karannut jokaisena kolmena iltana 3-0 johtoon. Ensimmäisellä kerralla Kärpät kuroi eron kiinni, ja Marko Anttila naulasi voittomaalin jatkoajalla. Seuraavana iltana HPK oli 3-0 maalein parempi. Viimeisin kohtaaminen loppuvuodesta päättyi Kerholle 3-1. Voitot ennen tätä iltaa ovat 2-2, pisteet HPK:lle 7-5.

Kärpät on kymmenen ottelun kuntopuntarin kärjessä, mutta loistavana erikoistilannejoukkueena HPK roikkuu huonompanakin iltana mukana. HPK on viimeisen kymmenen ottelun otannassa Liigan tehokkain ylivoimajoukkue, ja alivoimalla kolmanneksi paras.

Kerhon ja Liigan pistepörssin kärkimiestä Michael Jolya on syytä pitää silmällä, samoin kuin ylivoimalla jo kahdeksan kertaa osunutta Markus Nenosta.

Keskiviikkona Turussa Cody Kunykin ketju oli hyvä. Erinomaisia maalipaikkoja tuli puolenkymmentä, joista yhdestä Julius Junttila napautti rystyltä 1-0 voittomaalin. Tarjoilun hoiti ketjun kolmas lenkki Ville Koivunen. Tänään voisi tulla lisää. Illan yhtenä mielenkiinnon kohteena on myös Kärppien maalivahti. Niclas Westerholm debytoi kärppänä Raksilassa.

Joel Olkkonen Kärppiin! Itsenäisyyspäivän jälkeen tullut viesti herätti hämmennystä Kärppien fanikeskusteluissa. Olkkonen? Todellakin, Joel Olkkonen ei ollut ollut otsikkojen mies ennen Kärppiin tuloaan. Eikä ole ollut jälkeenkään, vaikka ehkä syytä olisi.

Olkkosen kohdalla kehut olivat yhtä vaatimattomia kuin mies itsekin, mutta syyttä suotta. Olkkonen on ollut juuri sitä mitä tuoteselosteessa väitettiin, oikea pakki! Puolustaja, joka tekee työnsä eleettömästi, riskittömästi ja jäähyttömästi.

Vajaapelin erikoismies, oli ennakkoinfo. Atte Ohtamaa ja Tommi Kivistö ovatkin saaneet alivoimaan kaveriksi vahvan pakkipilarin. Eikä tässä vielä kaikki, saattaisi todeta: Olkkonen lienee ollut tulonsa jälkeen joukkueen paras plusmiinustilastossa… Tasakentällisenä ainoastaan kaksi omiin 19 ottelussa kärppänä!

Kärpissä on totuttu arvostamaan ahmoja, olivatpa he lähtöisin lähireviireiltä Haukiputaalta tai kauempaa. ”Puttaalta” on ollut tulijoita tasaiseen tahtiin ja Hyvinkäältä ainakin Jari Sailio, ja nyt Olkkonen. Ahmat ovat arvossaan!

PS. Olkkonen pelasi Sailion tavoin uransa ensimmäiset liigapelinsä HPK:n riveissä.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius