24.02.2024

Kärppien viikonlopun vieraskiertue alkoi eilen Lahdessa hyvin, mutta tänään vaaditaan jälleen parasta kärppää. Kouvolan KooKoo ei ole Liigan pelätyimpiä joukkueita, mutta yhden Kärppien seurahistorian syvimmän haavan KooKoo on Kärpille aiheuttanut. Viime keväänä KooKoo pudotti Kärpät kahdeksan joukosta.

Oranssimustien runkosarjan tavoitteeksi on muodostunut pääsy sijoille 9-10. Viime kauden kymppisija toi muistoja, jotka motivoivat: tärkeintä on päästä playoffiin, sen jälkeen…

KooKoon tämän kauden tehokkaimmat pelimiehet ovat olleet hyökkääjä Ben Tardiff ja puolustaja Charles-Edouard D´Astous. Kanadalaiset ovat KooKoon löytöjä, joita yhä harvemmin osuu ja jää jäljelle suomalaisen pienseuran ostoskoriin. D´Astous oli jo viime kaudella hyvä, mutta tällä kaudella hän pelaa itsensä pois Kouvolasta! Tardiff tuli ihan puskista. Tulostekemisen perusteella matka jatkuu hänelläkin.

Tämä kausi on vielä kesken, joten fokus iltaa kohti. Petter Emanuelsson, Radek Koblizek ja Ville Leskinen. Kolmea eri kansallisuutta, mutta viime kausilta hyvin tuttuja Kärppien kannattajille. He kaikki ovat tehneet maaleja kärppäpaidassa. Yhteensä 150 osumaa aika tarkkaan 500 ottelussa. ”Lese” on jopa 2000-luvulla pelanneista kärppämaalareista kymppijoukossa!

Kärpissä pojasta mieheksi kasvanut tshekkihyökkääjä Koblizek on ollut tällä kaudella KooKoon paras maalintekijä, 17 osumaa. Hän on kolmikosta ainoa, joka on pysynyt ehjänä koko kauden. Ruotsalainen Emanuelsson on osunut parhaiten joulun ja uuden vuoden aikoihin, 11 maalia. Nyt mies on loukkaantunut. Leskinen on ollut välillä pelissä ja välillä pedissä, mutta nyt Emanuelssonin pudottua polille, on Lese taas pelissä.

Ja pieni trivia ja asia, joka ei tähän kuulu, mutta on tilastoihmisille kenties kiinnostava. Kuka on tehnyt KooKoossa eniten liigamaaleja? Oikein, tietysti kärppäkasvatti Juha-Pekka Haataja.

Kärppien kuudennen sijan tavoittelu on muuttunut kuuden parhaan joukkoon pääsyksi, jopa sijoille 3-4. Edelleen sietää katsoa selustaan, sillä sieltä puskevat Helsingin IFK:n ohella Rauman Lukko ja Kuopion KalPa. Katselua enempään ei tarvitse ryhtyä, sillä tutun kliseisesti oma tekeminen ratkaisee.

Kärppien viime aikojen tekeminen on ollut hyvää ja pisteitä tuottavaa. Ylivoimasta on tullut uhka, joka pitää vastustajien pahat pojat kiltteinä. Alivoima on löytänyt tavan, jossa maalivahti ei joudu pelaamaan sokkona maskin takana tai laskemaan vieraspaitoja silmikkonsa edessä. Aloituksissa Kärpät on ollut parempi. Tänään vieraiden aloitusetu saattaa entisestään kasvaa, sillä Kärppien ”peruspainajainen” Otto Paajanen ei ole isäntien kokoonpanossa.

KooKoo ja Kärpät ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Kumpikin on voittanut kotipelinsä. Pisteet 3-3, maalit 5-5. Teemu Turunen on ollut KooKoo-pelien viidestä kärppämaalista mukana neljässä, 2+2!
KooKoo on voittanut kolme viimeistä kotiotteluaan, Kärpät viisi viimeistä vieraspeliään. Eilen KooKoo hävisi Helsingissä IFK:lle maalein 1-2. Kärpät voitti Lahdessa Pelicansin jatkoajalla 3-2.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Kärpät tänään Kouvolassa:

Turunen – Kemppainen – Junttila
Koivunen – Bunnaman – Antonen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Olkkonen

Westerholm
(Karhunen)