01.11.2023

Jotain tuttua tässä on. Vastassa Hämeenlinnan Pallokerho. Kärppien ja ”Kerhon” syystrilogian osa III on nyt Rinkelimäellä Hämeenlinnassa. Ensi-ilta perjantaina Oulussa oli Kärppien show, lauantain Halloween-ilta kovaa taistelua, jossa Kärpät oli edelleen parempi. Tänään Kärppä-voiton vaikeuskerroin nousee edelleen.

Kärppien kokenut kaarti tietää, että kolme perättäistä kaatoa samasta vastustajasta viikon sisään on urakka, johon harvoin pystyy. Se on kuin playoff-elämää runkosarjassa. HPK on kokenut, mutta Kärpilläkin on kuusi kymmenen kautta tai enemmän Liigassa pelannutta veteraania. Jos Raksilassa mentiin välillä lujaa, niin ritarien hallissa mennään vieläkin lujempaa. Ainakin aluksi. Kärppien kokenut viisikko Joonas Kemppainen, Marko Anttila, Atte Ohtamaa, Joose Antonen ja Julius Junttila saavat ison haasteen. Heidän tehtävänsä on tartuttaa malttia omiin.

Henkisesti vieraiden lähtökohta on parempi. Kärppien viime aikojen pelit ovat tekemisen ja itseluottamuksen kivijalkoina isäntiä vakaammalla pohjalla. Kärppien pitäisi pysyä löytämällään tiellä. Puolustaa hyvin, kestää jäähynsä ja iskeä paikan tullen.

HPK:n pitäisi taas välillä voittaa. Pakko on paha paimen, eikä paluu kotiyleisön eteen välttämättä auta. Kerholla on tänä syksynä ollut maali kateissa kotikentällään. HPK on tehnyt Liigassa vähiten maaleja kotipeleissään, yhteensä 16 kahdeksassa kotiottelussa. Kaksi maalia ei tahdo riittää, ja antaako Kärpät HPK:lle edes kahta maalia? Oululaisten maalivahtipeli on Liigan eliittiä. Lauantaina Niclas Westerholm pelasi takaiskuitta, ja Turussa viikolla Niklas Kokko antautui vasta jatkoajalla…

Kärpät on pelannut vasta kuusi vieraspeliä, mutta tällä viikolla tulee kolme lisää. Sen jälkeen ollaan vieraspelaamisen suhteen viisaampia. Pelatut matkapelit ovat tuottaneet pisteitä kohtuudella, ja erikoistilanteet ovat toimineet riittävän hyvin.

Oranssiasuinen HPK on vatimaisessa kotikaukalossaan rasittava vastustaja. HPK:n vaisun syksyn ei saa antaa hämätä. Kärppien on oltava alusta asti valmis Kerhon riemuralliin. Hämeenlinnan alkuilloissa mennään usein lujempaa kuin happi sallisi, siksi kannattaa pitää pää kylmänä.

Kärppien iskukohta voisi olla ylivoimassa. Ainakin, jos Juuso Hietanen ja Petteri Nikkilä ovat edelleen pois. Kaksikko on iso pala Kerhon pelaamista. Alivoimalla kaksikon puuttuminen näkyy pahimmin. Liigan hyökkääjistä ylivoimaisesti eniten alivoimaa pelaavan Antti Pihlströmin kuorma sen kun lisääntyy. Se on tehoista pois.

Kärppien alivoimapeli on mennyt parempaan suuntaan, ja erikoismiehiä on ollut riittävästi. Paremmaksi tilanne tosin menisi, jos Joel Olkkonen pysyisi ehjänä. Kärpillä on yhden pakin vaje alivoimaan, enemmänkin jos normi vajaapelaaja saa jäähyn.

Joose Antosen maalisaldo on mielenkiintoinen. Mies on tehnyt kolme maalia, ja jokainen osuma on ollut ottelun voittomaali! Kaksi viimeistä maalia tuli HPK:ta vastaan ja ensimmäinen voittomaali syntyi parisen viikkoa sitten Lahden Pelicansia vastaan ottelun loppuhetkillä. Aiemmilla kausillaan ainoastaan yhden voittomaalin Liigassa tehnyt Antonen on ollut ylivoimamaalarin maineessa. Lauantaina tullut osuma oli Antosen kauden ensimmäinen ylivoimamaali, joten enemmänkin voi odottaa.

HPK ja Kärpät ovat molemmat saaneet tällä kaudella 55 tilaisuutta ylivoimamaaliin. HPK on onnistunut 12 ja Kärpät 13 kertaa. HPK on ottanut alkukaudesta eniten kaksiminuuttisia. Kärpät ottaa vähän jäähyjä, joten illan ratkaisu saattaa siis hyvinkin olla erikoistilanteissa. Viime kaudella Kärpät pelasi kolmasti Hämeenlinnassa. Lokakuun kaksoisottelussa Kärpät vei ensi-illan, voittomaalin jatkoajalla pussitti Marko Anttila. Seuraavana iltana HPK oli parempi 3-0. Uudenvuoden kynnykselläkin HPK oli vahvempi numeroin 3-1. Pisteet siis 7-2 Kerholle. Kärppien pitäisi parantaa.

Ari “Stenkka” Steniuksen ennakon tarjoaa:

Kärpät tänään:

Junttila – Koivunen – Gunler
Turunen – Kemppainen – Antonen
Björkqvist – Bunnaman – Hermonen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila

Koivisto – Paaso
Kivistö – Jandus
Ohtamaa – Berglund
Pieniniemi

Westerholm
(Kokko)