28.03.2024

Kiivastorstai-ilta! Mikkelin tiistain loppulämmittely summerinsoinnin jälkeen tuo Kärppien ja Jukureiden torstaille valmiin esilämmön, kiirastorstai voi hyvin muuttua kiivastorstaiksi.

Pelin henki ei ole tiistaista muuttunut. Jukurien on voitettava. Tappiolla savolainen playoff -kevät jää Liigassa Tampereen Ilvestä metsästävän Kuopion KalPan näyttämöksi.

Kärpät ei ollut valmis tiistaina. Toivottavasti joukkueessa ymmärretään se, että Jukurien usko nousee joka minuutti, jonka sarvipäät pelaavat joko tasa- tai johtotilanteessa.

Avausmaali antoi Mikkelissä suunnan pelille. Kärppien huolimaton oman alueen kurvailu kostautui, ja herätti isännät sekä Kalevankankaan yleisön. Kärppien illasta tuli liian vaikea. Aiempien otteluiden järkevä, mutta tyly puolustuspeli omalla maalilla oli koko illan kateissa.

Joukkueiden keskinäisen kausihistorian tiedostaen puolivälierävoittojen saattoi arvata jakautuvan, 4-0 sarjavoitto olisi ollut jopa yllätys. Yksi tappio ei ole siis katastrofi. Mutta, tapa millä hävittiin. Se harmittaa. Yleisilme oli vaisu. Kärppien kynnet pysyivät tassuissa. Pari raapaisua ylivoimassa ei tee kevättä Kärpillekään.  Vajaakäynnillä ei playoff -keväässä voiteta, joten kynnet esiin.

Tänään on palattava isännäksi kaukalossa. Kärpät on voittanut viidestä viimeisestä Jukurit -pelistä neljä. Voittoresepti ei ole salainen. Kärppien parin viikon aikaiset neljä voittoa ovat tulleet hyvällä puolustamisella ja tehokkaalla viimeistelyllä.

Keväässä riittää pitkälle, jos ei päästä yli kahta maalia. Tiistaina Kärppien maalinedustapeli oli heikkoa. Tänään pitää siivota Mikkelin miehet pois Tomi Karhusen silmikon edestä, samaten irtokiekkoon pitää iskeä ensin kärppämaila. Hyökkäyspelissä Kärppien kärki osuu ja upottaa, mutta takaa on tultava tukitehoja.

Voittoreseptin parhaat mausteet ovat olleet erikoistilanteet ja aloitukset. Tiistaina Jukurien aloittajat pääsivät jo jyvälle sinisen pisteen valtapelistä, mutta aloitusvoima on edelleen Kärpillä – eikä siitä kannata luopua.
Kärppien takakentissä on resurssia kamppailla kulmissa ja mennä maalille, joten… Kiekottomiksi joutuessaan Jukureissa on jäähyherkkiä puolustajia. Jukurit on saanut keskimäärin jäähyn per peli Kärppiä vähemmän. Jäähyjakaumaa voisivat takakenttien taistelijat muuttaa.

Nykypelaajista kaksi kärppää on voittanut playoffien pistepörssin. Joonas Kemppainen teki ennätykselliset tehopisteet playoff -keväässä 2015. Silloin 10+14. Kolme vuotta myöhemmin Julius Junttila tehoili 8+6. Kuluvan kevään playoffien pistepörssin kärkinimiin kuuluvat neljä ottelua pelanneet Ville Koivunen (4+3) ja Teemu Turunen (3+4). Ottelukohtainen tahti on kova! Kärppien ykkösketjun keskushyökkääjän Kemppaisen tehot ovat Jukurit -sarjassa 3+2. Jukurien tehokkaimmat tässä ottelusarjassa ovat toisen polven jääkiekkoilijat Patrik Puistola 4+1 ja Konsta Helenius 1+4.

Illan kysymys, vieläkö on Mikkeliin mänijöitä?

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

KÄRPÄT TÄNÄÄN:

Turunen – Kemppainen – Koivunen
Junttila – Bunnaman – Antonen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Hermonen

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Pieniniemi

Karhunen
(Westerholm)