30.12.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Vuoden 2022 viimeinen liigailta lennättää Ouluun yllätyksiä. Kaukalossa nähdään Liigan syksyn ja alkutalven yllättäjistä sensaatiomaisesti pelannut Lahden Pelicans. Takavuosina joulukinkun jälkeen olisi pelikaanilintu paistettu kaukalossa jo erässä tai kahdessa, mutta nyt on Kärppien parhaiden loistettava, jotta loppuvuoden juhlat voivat alkaa.

Kärpät on voittanut viisi kertaa perättäin vuoden viimeisen peli-iltansa ja niin saa käydä myös vuonna 2022. Pelicans on ollut lennossa, mutta uskon Kärppien jatkavan nousujohteista talveaan ja ottavan potin kotiin.

Joukkueet kohtaavat tämän kauden Liigassa kolmatta kertaa. Kärpät ja Pelicans aloittivat kautensa syyskuun puolivälissä Oulussa. Ennakkoasetelmat eivät vieraille paljoa lupailleet. Kärpät oli tehnyt joukkueeseensa hyviä täsmähankintoja ja oli selvä suosikki. Pelicans näytti vielä kesällä potevan pelaajapulaa eikä kauden allakaan ollut tapahtunut mitään ihan ihmeitä. Raksilan ensi-illassa ”Pelsu” oli kuitenkin yllättävän hyvä johtotähtenään Joni Ikonen, joka teki vieraiden molemmat maalit. Kärpille kuitenkin jatkoaikavoitto 3-2.

Sama Ikonen riehui joulukuun alussa myös Lahden Isku Areenalla. Kaksi maalia jälleen, nyt Pelicans otti potin 6-2 lähes koko parhaimmistollaan olleesta kärppäjoukkueesta. Liigan maalipörssin kärjessä onkin tällä hetkellä kaksi Ikosta, Ilveksen Joona (17 maalia) ja Pelicansin Joni – 14 maalia.

Tehokkaita Ikosia on Liigassa pelannut jo viime vuosituhannelta. Isiä, poikia, veljeksiä, serkkuja tai muuten vaan samansukunimisiä. Kärpissäkin vajaa kymmenen vuotta sitten Jonin veli Juuso, espoolaisia molemmat. Kärpissä pelasi myös Kuopion Ikosia eli Jasse, Ilveksen maalihammas Joona Ikonen on tamperelaislähtöinen.

Ikosista iltaan. 12 viimeistä peli-iltaa on tuottanut Kärpille pisteitä kymmenessä ottelussa. Se on kohtuu jälkeä. Tämän illan voitto lataisi hyvät lähtökohdat vuodelle 2023 ja äärimmäisen kovaan ensimmäiseen viikkoon.

Kärppien poissaololista on edelleen kentällisen kokoinen, mutta palaajia alkaa tulla takaisin. Keskiviikkona riviin palasi Kasper Björkqvist, tänään kokoonpanoon palaavat Ville Leskinen ja Joel Olkkonen, jonka kärppäura on vasta kahden ottelun mittainen. Olkkonen pelaa Tommi Kivistön parina, kuten kärppäkasteessaan. Leskinen hyppää Cody Kunykin ketjuun, jossa toisella laidalla kiitää Julius Junttila.

Ottelun pienenä lisämausteena on seurata Kärppien Arttu Hyryn ja Joni Ikosen aloitusvoimaa. Hyry on ollut alkukauden Liigan aloittajaeliittiä ja Ikonen omaa luokkaansa (keskiarvona n. 65 %) Kärppiä vastaan!

Jännittävää peli-iltaa ja hyvää vuotta 2023!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius