01.03.2024

Tänään Kärpillä on tehtävä. Voittaa Helsingin vanhassa jäähallissa. Se ei ole koskaan ollut helppoa, ja erityisesti viime kausina se on ollut vaikeata. Kärppien ykkösketjuna jäälle liukuu Julius JunttilaJoonas KemppainenTeemu Turunen. Suunnannäyttäjät.

Junttilan kuluva kausi 7+23 ei varmasti ole sitä tasoa, mitä on odotettu. Toisaalta Junttila kuuluu näihin putkimiehiin: kun kulkee, niin kulkee – ja maaleja ja pisteitä saattaa tulla paljonkin. Ketjukaveri Kemppaisellakaan kausi ei ole ollut mitään ilotulitusta: 10+17. Ketjun ykköspyssy onkin ollut Turunen, 28+24 ennen tätä iltaa!

Kaksikko Kemppainen – Junttila on aiemminkin pelannut yhdessä. Heidän nykyinen pistetahtinsa on aika samaa kuin kaudella 2014-15. Silloin runkosarjasaldo oli Junttilalla 12+21 ja Kemppaisella 11+21. Kolmantena tulosta teki Joonas Donskoi, runkosarjassa maaleja 19 ja maalisyöttöjä 30.
Playoff-keväässä silloinen ”JJJ-ketju” loppupeleissä (19 ottelua) iski ison vaihteen silmään: Junttila 6+9, Kemppainen 10+14 ja Donskoi 6+16! Se oli kevät, joka toi maalarit. Tällä kaudella ketjun ”JJT:n” askelmerkeissä on jotain samaa. Eli kevättä odotellessa.

Huomenna lauantaina sekä Junttila että Kemppainen saavat runkosarjapeleissä tasasatoja kärppänä, ellei tänään tule loukkaantumisia tai pelikieltoja. ”Jullelle” tulee kasaan 500 runkosarjaottelua Kärpissä, “Kepu” pelaa lauantaina runkosarjaottelun numero 400 Kärpissä.

Nykyisen vapaan liikkuvuuden aikana, ja oikeuden/mahdollisuuden valita työpaikkansa melkeinpä mistä tahansa, ovat nämä Jullen ja Kepun ottelumäärät samassa seurassa entistä harvinaisempia. Useamman sadan ottelun pelaaminen samassa seurassa todistaa pelaajan tasoa. Pelkästään pukukoppivitsien avulla ei samassa joukkueessa kymmentä kautta pysy.

Tämän kauden alkaessa koko liigauransa (ainoastaan) Kärpissä yli viisisataa runkosarjaotteluita pelanneita olivat Mika Pyörälä, Lasse Kukkonen ja Jari Viuhkola sekä Mikko Lehtonen. Atte Ohtamaa liittyi Kärppien ”viissatasiin” jokin aika sitten, ja huomenna Junttila pelaa itsensä samaan kerhoon.

Samassa organisaatiossa kymmenen tai useamman kauden pelaaminen vaatii tekemisen tason lisäksi terveyttä ja intohimoa edustaa ”omaa” seuraansa. Edellä mainitut seuraikonit ovat Kärppien kannattajien lemmikkejä ja legendoja.

Samaa arvostusta nauttivat muutkin seuroissaan pitkään viihtyneet, pärjänneet ja kelvanneet. Tänään Kärppiä vastaan pelaa IFK-nutusta tuttu kestopainajainen Micke-Max Åsten. Ilman kauden aikaisia loukkaantumisia ”Muuli” olisi rikkonut tällä kaudella 500 ottelun rajan IFK:n runkosarjapelaajana.

Kun tuossa alussa veresteltiin Kärppien kautta 2014-15, niin voi nuoren Åsteninkin todeta jo tuolloin edustaneen puolisen kautta IFK:ta. Sen verran, että ehti hankkimaan sen kauden joukkueen jäähykuninkuuteen riittävän istuntomäärän.

Tänään ja huomenna on luvassa peliä Liigan huipulta. Ratkaisu voi tulla erikoistilanteista. Kärpillä on tällä hetkellä Liigan paras ylivoima, mutta vastaavasti IFK:lla sarjan paras alivoima. Kohtaavatko ne, ja kumpi pärjää? Siinäpä kysymys?

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Kärpät tänään Nordiksella:

Turunen – Kemppainen – Junttila
Koivunen – Bunnaman – Antonen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Pieniniemi

Westerholm
(Karhunen)