30.03.2024

Kuudes kerta toden sanoo!

 

Lankalauantai, Kärpillä tehtävänä voittaa ja pelata itsensä välieriin. Siinä se. Kärppien ja Jukurien puolivälieräsarja on edennyt kuudenteen näytelmään. Ratkaisu saisi jo tulla, jollei – niin sitten pelataan vielä tiistaina, jolloin viimeistään toisen liekki sammuu.

En tiedä, onko reilua sanoa, mutta Kärppien parhaat pelaajat ovat parempia kuin Jukurien parhaat. Joka tapauksessa, hyviä ovat molempien. Tässä toisessa katkopelissä olisi kärppäläisittäin tärkeää, että oletus todistetaan jäällä pelaamalla. Ei painimalla, tökkimällä tai puhumalla tuomarien tai vastustajien kanssa. Ykköskentällinen ei välttämättä pelaa Jukurien kärkinimiä vastaan, mutta oman parhaansa esiin kaivaminen on Mikkelin illan tärkein tehtävä. Siinä ykkösrintaman strategia.

Kakkosesta neloskentälliseen on voitettava oma vastustaja. Pieni kompromissi tähän on: jos et voita, älä myöskään häviä. Kovimmilla on se kenttä, joka joutuu Jukurien tähtitarhaa vastaan. Mitään uutta ei tarvitse keksiä. Paras versio itsestä joka vaihdossa. Siinä kakkosesta neloseen kentällisten tehtävät.

Tänään tarvitaan erityisesti sietoa. Pinnan ei kestä palaa, vaikka joku sarvipääpaitainen tyyppi olisi tullut jo 120 kertaa samaan kulmaan vääntämään ja hieromaan naamaa.

Aloitukset ja erikoistilanteet ovat olleet Kärpillä parempia. Jukurit tuskailee Kärppien aloitusvoiman ja pelottavan ylivoiman edessä. Jukurit on saanut keskimääräisesti joka pelissä yhden jäähyn Kärppiä vähemmän. Jos ei näin olisi ollut, sarja olisi jo ohi.

Kärppien maalivahtipeli ja alivoima kestää myös vertailun. Jos rangaistuksia tulee edes yhtä paljon, vaaka painuu pohjoiseen. Maalivahtipelissä Kärpillä on kaksikko, Jukureilla Markus Ruusu. Jukurit-vahdin loistava Raksilan peli torstaina siirsi ratkaisua. Ruusun paineet onnistua joka ilta ovat kuristavia, kokonaisuutena rankkasin maalivahtiedun Kärpille.

Tähän asti on nähty hyvää ja vauhdikasta jääkiekkoa. Harvalla pelaajalla on paljon parantamisen resurssia, mutta Kärppien takalinjat pystyvät nähtyä parempaan. Oma maalinedusta on kolattava auki, jotta pelaava veskari näkee kiekon lähtöhetken.

Viime peleissä Kärppien Atte Ohtamaa ja Arttu Paaso ovat väläyttäneet hyvillä avaussyötöillään. Niitä lisää, oman siniviivan alle ei juuri kannata syöttää. Jukurien hurja karvausralli kärppäpäätyyn on pari kertaa yllättänyt ja tuottanut Kärpille takaiskuja. Enää eivät pääse yllättämään, eiväthän?
Yleisesti ottaen jääkiekkoväki on sitä mieltä, että paras seitsemästä -sarja on reilu ja oikeudenmukainen: neljä voittoa ottanut on parempi.

Mutta, jotenkin tuntuu, että kuudes kerta saisi riittää. Selviää se totuus siinäkin.

 

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

KÄRPÄT TÄNÄÄN:

Turunen – Kemppainen – Koivunen
Junttila – Hyry – Anttila
Antti-Roiko – Tiivola – Hermonen
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Olkkonen

Westerholm
(Karhunen)