01.12.2023

Kylässä kuin kotonaan! Sen olisi hyvä olla Kärppien tämän illan teema. Kärppien juhlat Helsingissä ja yleensäkin voittoisat IFK-illat, ovat olleet parin viime kauden aikana harvassa. Käsittämättömän heikot IFK-pelit ovat jopa vaikuttaneet Kärppien keväitten menestykseen – tai sen puutteeseen.

Kärpät ja IFK pelaavat samassa välilohkossa Hämeenlinnan Pallokerhon kanssa. Viime kaudella Kärpät ja HPK tasasivat kuuden keskinäisen pelin pisteet 9-9. IFK otti Kerholta kuuden ottelun pisteet 13-5 ja Kärpiltä 15-3! Kolmikon pinnakertymä 18 ottelun keskinäisissä peleissä: IFK 28, HPK 14 ja Kärpät 12.

Tällä kaudella trion henki on osin viime kautinen, IFK:n ja HPK:n keskinäisissä peleissä pistejako on nyt 8-1 punaisille. Kärpät on vienyt alkukauden HPK-pelit pistein 9-0. IFK ja Kärpät ovat tällä kaudella kohdanneet kerran, IFK voitti 5-3, eli pisteet helsinkiläisille 3-0. Ennen viikonloppua kolmikon keskinäisten pelien syyspisteet ovat HIFK 11, Kärpät 9 ja HPK 1. Kerho on jäämässä jalkoihin.

Tänään Kärpät käy kauden toiseen Nordis-vierailuunsa. Kotona Kärpät on pelannut hyvin, ja nyt on aika petrata vieraissa ja pääkaupungin kirkkaissa valoissa. Pitää pelata kuin kotonaan.

Helsingin IFK:lla on nimilista, jolla tavoitellaan Kanada-maljaa. Joukkue on rakennettu hyökkäyskoneeksi, jossa on tarvittaessa kaksi ykkösketjua. Jori Lehterä johtaa terävintä harppuunaa, ja kakkoseen on vaihtoehtosenttereitä. Laitahyökkääjistä löytyy laatua kahteen tulosketjuun.

Helsingin IFK:n marraskuun loppu oli musta. Alkukuun neljän voiton jälkeen tuli neljä tappiota. Keskiviikon Jukurit-häviö Mikkelissä saattoi kylvää Kärpillekin voitonsiementä perjantaille. Kilpipaidoilla on tuskaa, ja Liigan huippualoittajakvartetti jäi Mikkelissä kiekoitta.

Kärpillä on vahvat aloittajat, ja jos IFK:lta puuttuu Joni Ikonen, niin Jori Lehterää on haastettava kovaa. Aloitusten ohella yli- ja alivoimat tulevat olemaan pistevaakaa painavia tekijöitä. Kärpillä on ylivoimaan enemmän variaatioita. IFK:n ylivoima on Luke Martin. Sieltä tulee, jos annetaan tulla.

IFK ottaa yllättävän vähän jäähyjä ja yhtä yllättävästi pelaa sarjan parasta alivoimaa – tosin pitkälti aloitusvoittojen ja ensimmäisen kvartettinsa voimin.

Maalivahtipeli on kärkiottelussa aina polttopisteessä. Kummassakin joukkueessa on hyvä maalivahtitilanne. Saattaa olla, että viikonlopun kaksoisotteluissa nähdään neljä eri aloittavaa maalivahtia. IFK:lla Niko Hovinen ja Roope Taponen, Kärpillä Niclas Westerholm ja Niklas Kokko. Taponen ja Westerholm ovat kumpikin pelanneet syksyssä liki tuhat minuuttia ja Hovinen sekä Kokko 500 minuuttia. Liigan maalivahtitilastojen kärkikolmikkona torjuntaprosenteissa on Hovinen, Westerholm ja Kokko. Vähiten maaleja per peli päästävänä kärkenä on Hovinen ja Westerholm.

Kärppien marraskuu päättyi keskiviikkona Tampereella tappioon Tapparalle. Kärppien yhdeksän ottelun marraskuu tuotti 14 pistettä. Peleistä kuusi oli vierasotteluita ja kolme kotipeliä, Raksilassa pisteitä kertyi kahdeksan.

Joulukuussa on kymmenen ottelua, näistä neljä kotona. IFK:n kanssa taistellun viikonlopun jälkeen neljä seuraavaa ottelua on vieraissa. On siis aika pelata kylässä kuin kotonaan, jotta paikka kärkikvartetissa säilyy vuodenvaihteen yli.

Ari “Stenkka” Steniuksen ennakon tarjoaa:

Kärppien kokoonpano tänään Nordiksella:

Junttila – Koivunen – Gunler
Turunen – Kemppainen – Antonen
Ritchie – Bunnaman – Björkqvist
Antti-Roiko – Hyry – Anttila

Koivisto – Paaso
Kivistö – Olkkonen
Ohtamaa – Berglund
Pieniniemi

Westerholm
(Kokko)