23.02.2024

Lahden Pelicans yllätti viime kaudella. Hopea oli kova temppu joukkueelta, josta näytti tähdet puuttuvan. Kausi ja huipennus näytti kirkkaimman tähden – joukkueen. ”Pelsun” ilmapiiristä tunnuttiin puhuvan kyllästymiseen asti, mutta jälkikäteen voi todetta, että ei puhuttu ehkä edes riittävästi.

Tommi Niemelän hymy kiristyi tänä syksynä, mutta kun ”pelikaanien” peli lähti kulkemaan, niin se taas todella kulkee. Viimeisen 20 ottelun saldo yllättää, sillä lahtelaiset ovat keränneet niissä peräti 45 pistettä! Ainoastaan kakkosena oleva Kärpät (!) on samassa ottelumäärässä kerännyt pinnoja yli kahden pisteen keskiarvolla. Pistekeskiarvon kovuutta kuvaa sekin, että viime kaudella yksikään joukkue ei pystynyt pelaamaan runkosarjaa yli kahden pisteen keskiarvolla. Eikä taida pystyä tälläkään kaudella.

Alkukauden nihkeydestä johtuen Kärpillä on paljon pelattavaa ennen runkosarjan loppua 12. maaliskuuta. Kärppien katse on kuuden joukossa. Viime kausi oli karvas muistutus ensimmäisen playoff-kierroksen tuulisuudesta. Sijoilta 7-10 sattumuksilla on liian iso osuus, eikä siinä miniplayoffissa ole kuin hävittävää. Runkosarjan kuudennesta sijasta ylöspäin pääsee pelaamaan ja saamaan mitä ansaitsee.

Kärppien keskiviikon HPK-ilta Raksilassa oli aika tarkkaan sitä mitä arveltiin. Vaikea. Hyvää oli, että joukkue näytti luonnettaan pelata parastaan, vaikka pakkovoiton odotus rentouden kipsasikin. Keskiviikon ennakkopaineissa 1-0 voitto oli ammattinäyte. Se ilta antaa tälle illalle selkänojaa.

Lahden Isku-Areena on tämän hetken Liigassa vaikeimmin valloitettava. Vieraissa ihmekautta pelaava Tampereen Ilves on ainoana joukkueena voittanut vuonna 2024 Suomen Chicagossa. Se peli oli ”Tervetuloa takaisin Ben Blood” -ottelu pari viikkoa sitten. Numerot Ilvekselle 7-1. Kuitenkin, Pelicans on seitsemässätoista viimeisessä kotipelissään jäänyt vain kahdesti pisteittä.

Pelicans on osin syksyn säikyttelemänä varustellut pitkin kautta. Maalivahteja (Niklas Kokko, Johan Gustafsson) on ollut pakko hankkia. Samoin muskeleita (Blood, Antti Tyrväinen). Taitoa (Juhamatti Aaltonen) tuli tarjolle – ja sekin kelpasi.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmasti. Pelicansilla on kaksi voittoa, Kärpillä yksi – pisteet Pelicansille 5-4. Lähes kaikki joukkueiden tilastot ovat samassa ”haarukassa”, mutta erikoistilanteissa ja aloituksissa Kärpillä on etu. Tasaako se kotietua?

Kenttäpelaajissa molemmilla on kärkilaatua, mutta illan mielenkiinto kohdistuu maalivahteihin. Pelicansin huippulupaus Kokolla on halu ja tilaisuus näyttää, mutta Kärpissä Kokon reviirin napannut Tomi Karhunen on paineenkestävä maalivahti.

Yhteenvetona: tämä on perjantain liigakierroksen The Peli!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Kärpät tänään Lahdessa: 

Turunen – Kemppainen – Junttila
Koivunen – Bunnaman – Hermonen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Olkkonen

Karhunen
(Westerholm)