12.10.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärppien kolmen pelin loppuviikon ensi-ilta on tänään. Vaasan Sport haastaa Kärpät Raksilassa ja sen jälkeen Kärpät matkaa Suomi-neidon kaakonkulmille Kouvolaan ja Lappeenrantaan.

Sport pelaa kymmenettä kauttaan Liigassa eikä ole juuri menestynyt, mutta silloin tällöin se tyrmää varomattoman suosikin. Kärpät on Liigan isoja, mutta vaasalaisjoukkue haistaa kyllä veren, jos Kärpät on varomaton. Näin on käynytkin…

Sportin edellinen liigavierailu viime kauden joulukuussa kävi kipeää: Sport voitti 1-0 avauserän maalilla. Turo Asplundin osuma jäi illan ainoaksi ja Sport otti täydet pisteet. Nippelitilastona voi muistuttaa Asplundin olleen edellisessäkin Sport-voitossa Oulussa voittomaalin tekijä.

Kaiken kaikkiaan Sport on voittanut Kärpät Raksilassa sarjapeleissä ainoastaan kolme kertaa! Kahdessa Sport-voittomaalin on tehnyt Asplund ja yhdessä Markus Nenonen (vuonna 2016). Kiekkokauden 2018-19 Hämeenlinnan Pallokerhon riveissä Oulussa lopettaneesta Nenosesta (edelleen HPK:ssa) ei sen enempää, mutta vähän Asplundista.

Asplund on profiloitunut puolustavaksi keskushyökkääjäksi, joka on hyvä aloituksissa. Kuuttasataa liigaottelua ja sataa liigamaalia lähestyvä Asplund on neljättä kautta Sportia valmentavan Risto Dufvan luottopelaajia. Ja miksei olisi, sillä sitä hän on ollut Dufvalle JYPissä, Lukossa ja Jukureissa…

Tänään Sportilla on jälleen iso vuori kiivettävänä, mikäli aikovat voittaa isäntänsä. Kärppien pelaaminen on ollut levotonta, mutta joka pelissä joukkueen potentiaali on heräillyt ainakin hetkittäin.

Sportin Kärpät on kohdannut tällä kertaa kahdesti. Harjoituspeli kauden kynnyksellä oli teloitus: 7-1 Kärpille Raksilassa. Kärppien ensimmäinen vierasottelu tämän kauden Liigassa oli Vaasassa syyskuussa. Kärpät voitti rutiininomaisesti 4-1. PS. Yli kymmenen kertaa aloittaneista pelaajista paras prosentti oli Sportin Asplundilla (59,1).

Kärppien Julius Junttilalle tuli Vaasassa 400 ottelua täyteen kärppäpaidassa. Tänään ”Julle” loistaa kultakypärä päässään. Kärppien alkukauden tehokkain pelaaja on edennyt piste per peli tahdissa. Nykytahti on Junttilan liigahistorian parasta, eli tulisiko tällä kaudella uusi ennätys?

Toistaiseksi kauden ainoan maalinsa Vaasassa tehneen Junttilan 20 maalin rajan rikkominen vaatisi pistesuhteen (1+8) painotuksen vaihtumista. Joko tänään taas osuu?

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius