17.11.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

1-0, 2-1, 3-2, 2-1, 1-2, 1-2, 3-1, 3-0, 3-0, 5-1, 4-0, 3-1… Niin, tätä se on. Kiekkoilu Tapparan kanssa. Alun numerosarja on tulosputki Tapparan viimeaikaisista peleistä, kirvesrintojen osumat ensin mainittuina. Tiistain 1-0 voitto Davosissa sopii kuvaan. Tappara tekee maalin, kaksi tai kolme – ja yleensä voittaa! Harva joukkue saa Tapparaa riehakkaaksi tai kurittomaksi, Tampereen paikalliskilpailija Ilves ehkä saa. Muiden on turha yrittää.

Kotiin omien kannattajien eteen on mestareillakin varmasti ollut ikävä. Kahdeksan viimeistä otteluaan vieraissa pelannut Tappara on kirves terävänä 10 000 kannattajansa edessä. Vähän matkaväsyneenä, mutta valmiina. Kärpät, parin viime vuosikymmenen vertainen ja haastaja, joka virittää varmasti. Kärpät tietää mitä ja mikä Nokia Arenalla tänään illalla odottaa.

Kolmasosa Liigan runkosarjasta on pelattu, ja tänään nähdään, missä mennään. Kärpät on Tapparalle verrokki, mutta Tappara myös Kärpille marraskuun mittatikku. Joukkueet ovat kohdanneet ”Ratamettässä” Tampereen keskustassa ainoastaan kerran. Viime kevään runkosarjan loppusuoralla Kärpät voitti jatkoajalla 2-1.

Karjala-turnauksessa Waltteri Merelän sairastuvalle menettänyt Tappara on löytämässä uuden tykin koviin peleihin. Viime kaudella playoffeissa tehoillut Petteri Puhakka on löytänyt lisätehoa Tappara-kapteeni Otto Rauhalan tultua jälleen samaan ketjuun. Ennen maaottelutaukoa Puhakka iski kaksi maalia Raumalla, Lukko kaatui 2-1. Tiistaina Puhakka pöllytti verkkoa ainoana pelaajana Davosin CHL-illassa, Tappara voitti 1-0. Seitsemän liigamaalia alkukauteen pussittanut Puhakka on oululaisille tuttu Kärppien A- ja B-juniorikausiltaan.

Puhakan junnukausien joukkuekaveri, Kärppien Arttu Hyry, on noussut Liigan kärkialoittajaksi ja nelosketjun keskellä vahvaan rooliin. Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki totesi Hyryn 2-0 maalin ratkaisseen edellisen Kärpät-Tappara -ottelun. Tämän kauden ensimmäisellä liigaviikolla joukkueet kohtasivat Oulussa. Äärimmäisen tasainen ilta päättyi lopulta Kärpille 3-0.

Hyry on harmittavasti loukkaantumisen vuoksi sivussa tämän päivän kokoonpanosta. Nuorimies ei ujostellut viime kaudella Tampereen uutta hallia: Hyry teki maalin joulukuun ensikäynnillään runkosarjassa ja kahdessa playoff-pelissä keväällä.

Kumpi vie tänään, ja kuka nousee ottelun sankariksi? Voittaako pelin kolmella maalilla? Pimeässä marraskuussakin on mielenkiintoisia mittatikkuja. Ainakin näissä marraskuun arkiklassikoissa…

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius