05.01.2024

”Sen voin luvata, että minun tuloni jälkeen Ässien maalilla eivät hipit hillu eivätkä varjot voimistele!” Tähän tyyliin uhosi Nivalan hurjapää Pasi Nielikäinen mennessään Ässiin syksyllä 2004. Ja näin jääkiekkoa ja Ässiä rakastava yleisö ihastui myös jäähykuningas Nielikäiseen. Patayleisö on aina hurrannut kamppailupelaamiselle.

Vierasjoukkueen pelaajilla on siis jo perinteisesti ollut ässämaalilla vaikeaa, mutta nyt sinne on kärppäläisten mentävä. Ässät puolustaa hyvin mainion maalivahtinsa Niklas Rubinin edessä. Kärpät on kauden kahdessa Ässät-illassa saanut Rubinin taakse ainoastaan kaksi kiekkoa, ruotsalaisen torjuntaprosentti Kärppiä vastaan on 95.55! Siksi siis maskia maalille!

Kärpät on kerännyt joulun jälkeisistä neljästä pelistä pinnaa vaille maksimin – 11 pistettä. Maaleja Kärpät on paukutellut 21! Maaleja on tullut sopivan leveältä rintamalta, mutta vielä odotetaan osumia erityisesti hyvin tekopaikoille päässeiltä Julius Junttilalta ja Joonas Kemppaiselta. Bonuksena olisi Julius Hermosen osuma. Mies pelaa tänään kahdennensadannen runkosarjapelinsä Kärpissä.

Kärppien nelosketjua Marko AnttilaArttu HyryAleksi Antti-Roiko on kehuttu aiheesta. Nälkä kasvaa syödessä, ja toivon trion jatkavan samaan malliin, jotta Antti-Roiko pysyisi Liigan Vuoden tulokkaan tittelin kisassa. Hänellä on kaikki ainekset siihen.

Eilisestä HPK-tappiostaan huolimatta Ässät on taas saamassa peliään käyntiin. Porilaiset ovat viime kierroksilla kohdanneet ja voittaneet sekä kuntopuntarin että sarjan kärkijoukkueet. Tappara, Ilves ja Jukurit ovat kovia päänahkoja. Ässien sarjasijoitus ei kuitenkaan vielä tee jonoja hiusvärien myyntitiskeille. Ässien kevään 2006 hopeakaudella punaiset irokeesikampaukset tulivat Porissa katumuotiin niin, että punaiset hiusvärit loppuivat… Silloin Isomäki oli ääriään myöten täynnä, mutta hyvin on yleisöä käynyt tälläkin kaudella, eniten Suomen pienistä ja keskikokoisista verrokkihalleista. Keskiarvo on noin 4700. Se on hyvä määrä.

Tänään pakkanen ja tehokas Kärpät voivat kylmettää Isomäen kivisen seisomakatsomon. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista on ollut Kärppien, 2-1 Oulussa marraskuussa voittomaalikisan jälkeen ja Porissa joulukuussa Marko Anttilan avauserän maalilla 1-0. Keskinäisten pelien pisteet tälle kaudella Kärpille 5-1.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Kärpät tänään Porissa:

Turunen – Kemppainen – Koivunen
Junttila – Bunnaman – Gunler
Hermonen – Tiivola – Korpimäki
Antti-Roiko – Hyry – Anttila

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Jandus
Kivistö – Berglund
Juusola

Westerholm
(Karhunen)