19.11.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärpät kävi Kaakon kulmilla lokakuun puolivälissä. Kärppien 4-1 perjantaivoitto KooKoosta Kouvolasta ei ollut päivän kiekkokeskustelujen pääaihe, eikä Kärppien siirtyminen Etelä-Karjalaan ollut sekään ryövännyt otsikoita. Lokakuun 14. päivän uutinen oli Saimaan Pallon ja päävalmentaja Pekka Virran sopuisa ero.

Kakkosesta ykköseksi noussut Ville Hämäläinen nousi toista kertaa kasvattajaseuransa päävalmentajaksi. Liigan pelaajaurastaan noin puolet (kahdeksan kautta) SaiPassa pelannut Hämäläinen sai uuteen lähtöönsä hyvät alkutahdit: Kärpät kaatui 3-2 ja seuraavalla viikolla JYP ja Ilves! Pienen seuran arki tavoitti sittemmin lappeenrantalaiset ja pisteet ovat olleet tiukassa.

Yksi asia kuitenkin muuttui pysyvämmin: Ville Meskanen. Entinen ilvestalentti torkkui alkukauden, 12 peliä, joissa tehottomana saldo 0+3… Ensimmäisestä Hämäläisen täydestä viikosta alkaen Meskanen on ollut tulessa: kahdeksan peliä, joissa 11 maalia ja yksi maalisyöttökin!

Meskasen osumatarkkuus ei kuitenkaan ole suuren suuri yllätys, sillä hän on profiililtaan nimenomaan maalintekijä; noin 300 liigapeliä on tuottanut liki sata osumaa. Se on kovaa jälkeä. Tehokuukausi on nostanut Meskasen liigasyksyn maalitilaston ykköseksi. Huomionarvoista on, että Meskanen on osunut ylivoimalla kuusi kertaa (kärkimäärä).

Kärppien yksi kausitavoitteista oli olla kunkku kotona. Tehdä Raksilasta paikka, missä vieraat joutuisivat pelilliseen pesukoneeseen ja saisivat kotimatkansa eväiksi vain hikipyykkiä – ei pisteitä. Vähän on vielä vajaaksi jäänyt, mutta voittamalla tänään Kärpät nousisi kolmen joukkoon kotipelien pistekeskiarvossa.

Kärpät kaipaa kipeästi voittoa ja mielellään hyvällä pelillä. Kärpät on pelannut edellisen SaiPa-kohtaamisen jälkeen yhdeksän ottelua, joista ainoastaan kahdessa on tullut kolmen pisteen potti.

Tänään olisi tärkeätä voittaa ja toivebonuksena olisi erikoistilanteissa onnistuminen. Mittarina on Liigan paras erikoistilannejoukkue. SaiPa on Liigan ykkösenä alivoimassa ja kolmosena ylivoimassa, Kärpät kymmenes ylivoimassa ja 11. alivoimassa.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius