04.02.2023

Stenkan ennakon tarjoaa:

 

Kuka muistaa miten Kouvolan KooKoolla meni viime kausi? Hyvin, sillä joukkue pelasi ensimmäistä kertaa seuran historiassa mitaleista. Oranssimustat pudotti playoff-keväässä sekä Lahden Pelicansin että Mikkelin Jukurit. Lopulta runkosarjan kahdeksas taipui pronssipelissä Ilvekselle.

KooKoo menetti tukun kärkipelaajia, mutta tavoitteet runkosarjassa ovat viime kauden suuntaisia – playoffiin. Nyt helmikuun alussa tilanne näyttää aika samalta kuin Kärppien eilisellä vastustajalla Mikkelin Jukureilla, vaikealta.

Isot panokset tuovat sarjaan lisäarvoa, sillä ainoastaan Saimaan Pallon kausi on ”ohi”. Kaikkialla muualla pelataan sijoituksista. Runkosarjan kymppisija on tähtäimessä puolella kymmenellä joukkueella ja yksi niistä on KooKoo.

Maailmassa ei liene palloilusarjaa, jossa voitettaisiin enemmän vieras- kuin kotipelejä. Johdonmukaisena jatkona harvassa ovat ne joukkueet, jotka tekevät parempaa tulosta kylillä kuin kotona. KooKoo on tällä hetkellä poikkeus valtavirrasta voittamalla vieraissa ja häviämällä kotona. Kouvolalaisjoukkue on Liigan huonoin kotijoukkue, mutta paras vierasjoukkue! Sumulaakson katsomossa onkin viime kautta hiljaisempaa, kauden keskiarvoyleisö on alle kolmen tuhannen.

Kärpät on viiden ottelun voittoputkessa. Myös joukkueen kultakypärän Teemu Turusen tehot ovat parantuneet samassa tahdissa. Turunen tekee töitä joka ilta, mutta hänelläkin tulos on ruvennut kiittämään tekemistä: viisi viimeistä peliä 2+5 = 7. Lisäbonuksena tehotilastossa plus seitsemän eikä jäähyjä. Turusen taisteluilmeellä luulisi tulevan enemmänkin rangaistusminuutteja, mutta hyvin mies pysyy tuomareiden tutkan alapuolella.

KooKoon ja Kärppien peleissä kaksi kärppää on viihtynyt erityisen hyvin. Kauden molemmissa kohtaamisissa voittomaalin on tehnyt Marko, Mörkö, Anttila. Toinen viihtyjä ja otteluparin tehokkain pelaaja on ollut Turunen. Hän on osunut kolmasti KooKoo-maaliin. Pelit ovat päättyneet Kärpille 3-1 (Raksilassa) ja 4-1 (Kouvolassa).

Kärpät on siis tällä hetkellä viiden pelin voittoputkessa ja kymmenen ottelun kuntopuntarissa sijalla kaksi Helsingin IFK:n jälkeen. Samassa kymmenen ottelun otannassa Kärppien ylivoima on Liigan toiseksi parasta! Kun taas KooKoon ylivoima on heikointa.

Viime kaudella Kärppien Atte Ohtamaa oli peliajoissa Liigan työllistetyin lähes 25 minuutin ottelukohtaisella peliajalla. Tällä kaudella Atenkin minuutit ovat alle 20:n. Suuntaus on hyvä, sillä oikea peliaika saa parhaista ulos parhaan.

Tänään jännitetään KooKoon kotitaikaa ja Turusen ja Anttilan tehoja. Erikoistilanteissa odotetaan Kärppien ylivoimamaalia.  Pienenä viime kauden 2021-22 runkosarjahuomiona todettakoon Kärppien ylivoiman olleen Liigan parasta ja KooKoon alivoiman Liigan heikointa.
Juttu loppuu tähän, ei puhuta Kärppien alivoimasta.

Odotellaan.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius