16.02.2024

Kuopiolainen jalkapallovalmentaja sen sanoi: Vasen pakki on valmentajan lapsi. Pilke silmässä sanottu, mutta näin se saattaa joskus olla. Ainakin kuopiolaisen KalPan päävalmentaja Petri Karjalainen vahvistaa sanontaa. ”Pete” oli vasen pakki, kunnes lopetti. Isä-Seppo oli valmentaja. Ei tosin poikansa valmentajana. Tai jos oli, niin todettakoon kummankin olevan hyviä tyyppejä ja valmentajia.

Nyt Petri Karjainen tulee Kärppiä vastaan ensimmäistä kertaa synty- ja junnureviireilleen Liigan päävalmentajana. Tuskin mahdottomasti jännittää, mutta vähän varmasti kutittaa. Karjalainen on ollut Kärppien liigajoukkueen valmennustiimissä noin 15 vuotta sitten.

Ensimmäistä kauttaan Liigassa päävalmentajana olevan Petri Karjalaisen KalPa näytti pikkujouluaikaan, lokakuun puolivälistä joulukuun alkuun, Liigan parhaalta joukkueelta. Varsinkin Niiralan kotikaukalossa vieraita läiskittiin kuin mätää kalakukkoa. Peli kulki, puolustus oli betonia ja voittoja tuli.

Lentävä KalPa ei kuitenkaan kestänyt. Peli alkoi sakata ja sarjasijoitus vajota. Kotiotteluiden taso on riittänyt pitämään kuopiolaiset playoff-kisassa. KalPa on kerännyt kotipeleistä 52 pistettä, ainoastaan Mikkelin Jukurit on ottanut kotipeleistään enemmän. Vieraspeleistä KalPa on kerännyt Liigan pienimmän pistesaaliin!

Kärpät ja KalPa tähtäävät runkosarjassa molemmat kuuden joukkoon. Jota kuinkin kuudesosa on pelaamatta, eikä molemmilla ole sijaa ensimmäisen playoff-kierroksen lepomajassa. Viikonlopun illassa ovat siis isot panokset, KalPalla isommat.

Viime kausina hyvin Oulussa viihtynyt ja pärjännyt KalPa kaipaa vieraspisteitä. Muuten kausi jatkuu runkosarjan jälkeen sijoilta 7-10. Tai sitten kausi loppuu ennen pleijareita…

Kärpät on kuuden parhaan joukkoon vievässä pistetahdissa, mutta Rauman Lukko ja KalPa ovat vielä kurkottamassa kuuden kastiin. Todennäköisesti KalPa pysyy takana, jos Kärpät ottaa viikonlopun kuudesta pisteestä kolme, enempi varmistaa asiaa. Onnistuneella viikonlopulla (5-6 pistettä) Kärpät ilmoittautuisi kisaan sijoista 4-5. Kolmossija taitaa olla toiveajattelua.

Teemu Turunen jahtaa Liigan maalikuninkuutta. Turusen tekemisiä verrataan joka kierroksella Liigan muiden maalihaiden onnistumisiin. Osukoon Turunen tänäänkin, mutta tilastoniilojen kannattaa seurata myös Marko Anttilaa. Kärppäjätin seuraava maali on miehen sadas Liigassa. Se tulee tänään, huomenna tai pian.

Kiekkoillat ratkeavat usein erikoistilanteisiin. Tänään on kaksi hyvin erikoistontit hallitsevaa joukkuetta. Kummallakin on vahvat aloittajat ja hyvät erikoismiehet ali- ja ylivoimaan.

Kauden kaksi ensimmäistä kohtaamista marraskuisena viikonloppuna Niiralassa päättyivät KalPan kotivoittoihin. Uskotaan Kärppien kotivoiman kuittaavan tilit.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Kärpät perjantaina Raksilassa:

Turunen – Kemppainen – Hermonen
Koivunen – Bunnaman – Junttila
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Pieniniemi

Westerholm
(Karhunen)