22.03.2024

Playoff -ajassa parhaiden pitää olla parhaita, ja usein he ovatkin. Paremmat parhaat ovat iltojen tuloksissa merkityksellisiä. Oulussa Kärppien tähdistö loisti. Tänään Mikkelin Kalevankankaalla eiliset ja edelliset pelit ovat historiaa. Kaikki on taas uusjaossa.

Jukuri-päällikkö Olli Jokinen on sen verran pelejä pelannut, että hän tietää tähtienkin joskus sammuvan. Isäntäjoukkueessa halutaan tehdä Kärppien ykkösketjusta vanhan taivaan tähdenlento. Kotijoukkueen vaihtoetu näyttänee heti illan alussa pelin henkeä.

Ketju Ville KoivunenJoonas KemppainenTeemu Turunen pääsi Oulussa loistamaan. Tänään heihin isketään kovaa, ja kolmikkoa yritetään pitää irti kiekosta. Toisaalta, Kemppainen voittaa aloituksia kotona ja vieraissa, joten kärppätähdistön himmennys ei ole perusjamppojen jobeja.
Joukkueiden isot nimet ovat useimmiten otsikoissa ja näyteikkunoissa. Keväisiin kuitenkin kuuluu rituaalin omaisesti niin sanotut nelosketjujen haalarimiehet. He tulevat esiin, kun luonnetta koetellaan.

Tässä kohtaa voisi vähän muistella. Koronavuosien alla Kärppien nelosketju oli Otto KarvinenMiska HumalojaJari Sailio. Se oli trio, joka sai kärppäfanit hurmaan ja vastustajien fanit (ja pelaajat) tolaltaan.  Mainittu kolmikko oli yhdessä paljon enemmän kuin kolmena yksilönä. Tämän kevään ja ottelusarjan takakenttien kuninkaat ovat vasta tulossa.

Ensimmäisessä puolivälieräillassa Kärppien takaketjut, pakisto ja maalivahti raudoittivat kokonaisuuden. Kärpät oli rautaa. Keskiviikon Kärpät oli hyvä, mutta tänään on oltava vielä parempi. Ensi-ilta antoi kuitenkin selkänojaa ja itseluottamusta tähän iltaan ja sarjaan. Kärpät oli valmis.

Kumpikin joukkue on pelannut kauttaan suhteellinen pienellä pelaajaringillä. Piipahtajia on molemmilla ollut jonkun verran, mutta peruspaketti on noin viiden kentällisen verran. Pelien ja väännön, vauhdin ja panosten sekä kolhujen lisääntyessä tarvitaan luonnetta jaksaa ja kestää. Loukkaantumisiin ei juuri ole varaa.

Puolivälierien ensi-illassa mikkeliläisleirissä vedettiin jo syvään henkeä Michal Kovarcikin loukkaannuttua Raksilan pelin ensimmäisessä vaihdossaan. Jukurit pääsi puhaltamaan helpotuksesta, sillä tshekki palasi peliin. Muistutus kokoonpanon kapeudesta kuitenkin tuli. Kärpät pelaa illalla samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona, mutta maalilla vahtivuorossa on Niclas Westerholm.

Tänään pelataan kahden muunkin otteluparin puolivälieriä ja huomenna ovat tulessa kaikki neljä paria. Lauantaina Kärppien ja Jukurien taistelu jatkuu Raksilassa.

JK. Tänään 42 vuotta sitten Kärpät voitti historiansa ensimmäisen mestaruutensa. Vastassa oli Tampereen Tappara Hakametsässä, Kärpät voitti 5-2.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

KÄRPÄT MIKKELISSÄ:

Turunen – Kemppainen – Koivunen
Junttila – Tiivola – Bunnaman
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Hermonen

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Pieniniemi

Westerholm
(Karhunen)