28.12.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärpät kohtaa tänään Hämeenlinnan Pallokerhon jo neljättä kertaa tällä kaudella. Kaksi keskinäistä kamppailua on vielä edessä ensi vuoden puolella. Samassa välisarjassa pelaavat joukkueet kohtaavat toisensa kuusi kertaa. Kärppien ja HPK:n lisäksi tähän välisarjaan kuuluu Helsingin IFK.

Kolmesta aiemmasta kohtaamisesta Kärpät on voittanut kaksi ja HPK yhden. Ensikohtaaminen Oulussa syyskuussa oli kärppävahti Leevi Meriläisen ensi-ilta Liigassa, Kärpille 4-1 voitto.

Kaksi seuraavaa peliä pelattiin lokakuun lopulla Hämeenlinnassa. Perjantaina Kärpät nousi 0-2 ja 1-3 tappiotilanteista 4-3 jatkoaikavoittoon. Voittomaalin teki Marko Anttila. Lauantaina HPK soitatti maalibiisiään kolmasti, Kärpät ei osunut kertaakaan. Illan ratkaisu tuli neljällä neljää vastaan pelattaessa, HPK teki tasavajaalla kaksi maalia. HPK:n maalilla pelasi nollapelin Sami Rajaniemi.

Kärppien Meriläinen on pelannut tällä kaudella kaikki HPK-kohtaamiset. Syyskuussa vastamolarina oli Daniel Lebedeff, lokakuun viikonlopussa Rajaniemi. Tänään Meriläistä haastaa taas Rajaniemi.
Todettakoon Meriläisen pelanneen lyhyellä liigaurallaan (15 ottelua) jo kolme nollapeliä. Rajaniemi on pitänyt nollan 13 kertaa (338 ottelua). Rajaniemi pelasi Oulussa pronssikaudella 2015-16, jolloin hän pelasi kolme nollapeliä. Se on edelleen ”Rajun” kausiennätys.

Kärpistä tuttu kerholainen on myös Aleksi Mustonen, joka on pelannut hyvää kautta HPK:ssa. Kärpissä Mustonen pelasi kausina 2020-22. Kärppien kärkimiehistä Teemu Turunen, Cody Kunyk ja Joonas Kemppainen ovat pelanneet HPK:ssa kauden tai pitempään. Jaakko Niskala on pelannut tällä kaudella lainalla HPK:ssa.

Tämän illan nälkäisin kärppä lienee Kasper Björkqvist, joka on sovittanut kolmen viikon pelipannansa. ”Kappe” syöksyy jäälle Jesse Koskenkorvan johtamassa vitjassa, jossa toisella laidalla pelaa Julius Hermonen.

Oululaisjoukkue on saanut turhaa rapaa viime aikojen tuloskunnostaan, sillä viimeisistä 11. ottelusta Kärpät on saanut vähintään pisteen kymmenen kertaa! Ainoastaan Pelicans jätti Kärpät nollille joulukuun toisena päivänä.

Viime aikoina jatkoaikatappiot ovat kääntyneet voitoiksi, ja Kärpät on neljän viimeisen ottelun kuntopuntarissa ykkösenä. Kärppien neljän viimeisen ottelun saldo on kova: kolme voittoa ja tasuripiste Tampereelta. Näiden otteluiden erikoistilanneprosentteja voi todellakin kehua: Ylivoima 24,3 prosenttia ja alivoima 84, 62. Sillä tiellä ja pisteitä tulee jatkossakin.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius