07.03.2024

Kouvolan KooKoo on jossain määrin kummajainen. Se on urheilullisesti pieni seura ja taloudellisesti ajateltuna ahtaassa välissä Suomen kiekkokartalla (Helsinki, Lahti ym. lähellä). Oranssimustat nousi Liigaan kaudeksi 2015-16, ja alkuun KooKoon kausionnistumisen mittarina pidettiin ”uusien” joukkueiden kisassa pärjäämistä. Kategoriaan kuuluivat Mikkelin Jukurit ja Vaasan Sport.

KooKoo on ollut perättäisinä vuosina Liigaan nousseesta kolmikosta paras, urheilullisesti ja taloudellisesti. KooKoo rakensi Liigassa itsetuntoaan neljä kautta ennen kuin se onnistui kaudella 2019-20 pelaamaan yli sadan pisteen kauden ja viidenneksi. Playoffit jäivät kuitenkin pelaamatta ja keväthurma kokematta, sillä korona keskeytti kauden runkosarjaan.
Koronan pysäyttämä kausi oli kouvolalaiselle jääkiekolle käännekohta. Seura nousi pohjapölyistä kymppisakkiin. Talous on pysynyt hallinnassa, ja pelaajarekrytointi on ollut onnistunutta. Imagonnostona: KooKoo ei ole huonoina kausina ruvennut pelaajien tyhjennysmyyntiin.

Mutta, kymppisakin portaalla on joka keväisenä paineena kamppailu paikasta auringossa. Kymmenen joukossa, logo loistaa, yhdestoista tai huonommin – nuttu nurin. Tämä kausi on taas Kaakossa kiikun kaakun. KooKoo pelaa runkosarjansa loppuun tällä viikolla. Kausi loppuu, ellei se voita Kärppiä tai lauantaina Lahden Pelicansia.

Kärpät saa siis illan perhepeliinsä motivoituneen vastustajan. Viime kaudella KooKoo lopetti Kärppien kauden playoffien ensimmäisellä kierroksella. Nyt tilanne on lähes käänteinen. Kärppien voitolla KooKoo pystyy enää vaikuttamaan todella vähän oman kautensa jatkumiseen.
Kärpät on kuuden joukossa ja kuntopuntarien kärjessä. Tänäänkään ei kuitenkaan entisillä peleillä tai luulemalla voiteta. Kolme pistettä jaetaan taas tässä ja nyt kärppäperheiden edessä.

Kotijoukkueen runkosarjatavoite voisi olla kolmas sija. Jossittelulogiikalla se vaatisi kolmen viimeisen illan voittoa ja KooKoon voittoa lauantaina Pelicansista…

Runkosarjan kolmen viimeisen ottelun mielenkiinnon kohteina ovat mm. Teemu Turunen, Atte Ohtamaa, Tommi Kivistö ja Aleksi Antti-Roiko. Miksikö? No, rikkooko maalipörssin kärki Turunen 30 maalia? Voittaako Ohtamaa plusmiinus-tilaston, ja tekeekö kapteeni uuden piste-ennätyksensä? Rävähtääkö Kivistön lämäri siniviivalta, kauden ensimmäiselle maalille olisi kysyntää. Antti-Roiko on vahva ehdokas liigatulokkaaksi ja tehokas runkosarjan loppu muistuttaisi äänestäjiä.

Kärpät ja KooKoo ovat kohdanneet tällä kaudella kolmasti, voitot Kärpille 2-1, pisteet 6-3.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Kärppien kokoonpano runkosarjan viimeisessä kotiottelussa:

Turunen – Kemppainen – Koivunen
Junttila – Tiivola – Anttila
Antti-Roiko – Bunnaman – Antonen
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Olkkonen

Westerholm
(Karhunen)