14.12.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärpät pelaa tänään itsensä runkosarjan kääntöpisteeseen, pelejä on jatkossa jäljellä vähemmän kuin takana. Alkukausi 2022-23 on jättänyt toivomisen varaa, mutta puolen Suomen joukkue ehtii saada junan raiteilleen ja eväät pakatuiksi kevätpeleihin.

Kärpät on kohdannut Saimaan Pallon tällä kaudella kahdesti. Voitot ovat lipsuneet Lappeenrantaan molemmilla kerroilla. Päävalmentajana Pekka Virran tilalle päivää aiemmin tullut Ville Hämäläinen debytoi SaiPa-luotsina (tälle kaudelle) Kärppiä vastaan lokakuun puolivälissä. SaiPa voitti Kisapuistossa 3-2. Kuukautta myöhemmin marraskuussa Raksilassa lappeenrantalaiset kuokkivat jatkoaikavoiton samoin numeroin. Pisteet siis keskinäisissä kamppailuissa 5-1 keltamustille.
Kuukausi on taas vierähtänyt, ja SaiPa on joukkueiden ensi kohtaamisen tavoin tappioputkessa. Pohjoisen pikajuna on kiihdyttämässä, joten enää ei Kärpiltä tukipisteitä tipu. Kärpiltä on miehiä maajoukkueiden mukana, mutta kotirintama paikkaa aukkoja.
Maalivahtipeli ja erikoistilanteet ratkovat useita iltoja, mutta myös keskushyökkääjäosasto ratkoo pelejä, hyvässä ja pahassa. Kärppien ykkössentterin Joonas Kemppaisen poissaolosta huolimatta isännillä on illassa keskikaistan valta.

Kärppien keskushyökkääjistä Cody Kunyk on viime aikoina nostanut tasoaan. Tänään hän tapaa aloitusympyrässä (useimmiten) Antti Kalaputaan, joka vielä viime viikolla oli Kärppien mies. Kunyk on parhaimmillaan Liigan eliittipelaaja, jolle alkukausi on mennyt alle odotusten.

Viidettä kauttaan Liigassa pelaava Kunyk on pelisilmäinen syöttövirtuoosi, jonka herääminen petaa paikkoja Ville Leskiselle ja Julius Junttilalle sekä maustaa Kärppien yskinyttä ylivoimapeliä. Kunykilla on SaiPa-historiaa kahdelta kaudelta (2017-19).

Kalapudas aloittelee SaiPa-uraansa lupaavasti pinna per peli tahdilla. Neljättäsataa liigaotteluaan lähestyvä ”Kalis” pelaa tänään kolmannen pelinsä SaiPassa.

Illan neloskenttien aloituksissa kohtaavat molemmissa seuroissa historiaa omaavat pelimiehet. Kärppien Jesse Koskenkorva pelasi puolenkymmentä ottelua SaiPassa (Ville Hämäläisen aikana), mutta on taas palannut kotiin. Kärpissä lähes sata liigapeliä pelannut keskushyökkääjä Tino Metsävainio haastaa nelosketjujen kamppailuissa Koskenkorvan. Kevytjalkainen haukiputaalainen pelaa toista kauttaan ”sputnikeissa”.

Kärpistä eniten perhosia vatsassa lienee Joel Olkkosella, joka on pelannut noin sata viimeistä liigamatsiaan SaiPassa ennen viime lauantain debyyttiään Kärpissä. Ensi-illan jännitys toi kaksi jäähyä, tänään vastuuta tullee vajaapelissä Atte Ohtamaan ja Topi Niemelän ollessa leijonana Sveitsissä.

Kärppien kokoonpanoon palannut Taneli Ronkainen on myös ehtinyt pelaamaan SaiPassa ja Lahden Pelicanseissa. Tänään ”Ronki” tekee kauden kärppädebyyttinsä!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius