15.12.2023

Kärppien ja KooKoon runkosarjan puoliväli täyttyy tänään Kouvolassa. Illan jälkeen on pelattu 30 ottelua ja jäljellä on saman verran. Kertaukset syksystä ja arvioinnit tulevasta ovat kiekkoväen lähipäivien teemoina. Suurpiirteisempiä havaintoja voi tehdä tässäkin.

Tuloksellisesti Kärpät on oikeilla sijoilla. Kotiotteluissa on kertynyt pisteitä hyvin. Kaksi pinnaa per peli toisi kotoa 60 pistettä. Nykytahti tuottaa 56 pistettä. Vähän ollaan tahdista jäljessä, mutta ei liikaa. Tämän hetken vieraspelien pistekeskiarvo tuottaa Kärpille kevääksi 40 pistettä. Matkoilla on petraamista.

Kärpillä on ollut viime aikoina kaksi vieraspeliä per viikko. HIFK ja Tappara tuottivat yhteensä pisteen, Ässät ja Lukko kolme pinnaa. Satakunnan tahti (1,5 per peli) riittäisi yleisesti ottaen. Voitolliset vieraspelit (KooKoo, Sport) ennen joulua oikaisisivat vieraspistevajeen. Kuusi pinnaa, ja Kärpät olisi puolentoista pisteen vieraskeskiarvossa, se tekisi 45 pistettä runkosarjassa. Yhteensä 105 pistettä runkosarjassa pitäisi Kärpät neljän joukossa. Se pisteistä ja numeroleikistä.

Erikoistilannepelaaminen saa Kärppien kahdessa seuraavassa vierasillassa mielenkiintoisen lisänsä. Viime kaudella Liigan kolme heikointa erikoistilannejoukkuetta olivat KooKoo, Kärpät ja Vaasan Sport. Ennen tulevia iltoja voi todeta Kärppien ja Sportin parantaneen todella paljon erikoistilannetekemistään. KooKoo on viime kauttakin heikompi näissä tilastoissa. KooKoota huonompia ovat olleet ainoastaan Lahden Pelicans ja Saimaan Pallo.

Kärppien etu voisi tänään olla erikoistilanteissa, sillä Kärppien aloittajat ovat kookoolaisia parempia. Isäntien ainoa huippualoittaja on joukkueen kapteeni Otto Paajanen, tuttu painajainen HPK-kausiltaan. Paajanen oli keväällä 2019 HPK:n kapteeni Kerhon voittaessa mestaruuden. Paajanen valittiin playoffien parhaaksi pelaajaksi.
Kärppien tehohyökkääjä Teemu Turunen pelasi HPK:n riveissä Paajasen ketjukaverina. Silloisen kärppäjoukkueen pelaajista Radek Koblizek ja Ville Leskinen ovat tätä nykyä KooKoossa. ”Kobli” on ollut alkukaudesta joukkueensa tehokkain maalintekijä yhdeksällä osumallaan. Leskinen on kärsinyt loukkaantumisista ja on edelleen pois. Atte Ohtamaa on ainoa Kärppien nykypelaaja, joka pelasi kevään 2019 seitsemännessä finaalissa.

Kärpistä Arttu Hyry ja Ohtamaa ovat Leijonien mukana Sveitsin EHT-turnauksessa. Ohtamaalle KooKoo-pelin poissaolo todennäköisesti osuttaa hänen 500:nnen runkosarjaottelunsa Kärppien paidassa kotipeliin Tampereen Tapparaa vastaan 30. joulukuuta.

KooKoo ja Kärpät ovat pelanneet Kouvolassa 2000-luvulla (KooKoon noustua 2015) 16 runkosarjaottelua, voitot ovat oranssimustille 9-7.
Tämän illan joukkueiden kauden aiempi keskinäinen liigaottelu pelattiin Raksilassa 15. marraskuuta. Isäntien 3-1 kotivoiton juhlavana lisäsävynä oli, että Kärpät otti historiansa 900 runkosarjavoittonsa pääsarjassa. Tänään voisi voittaa Kouvolassa ja palauttaa viime peleissä hukassa olleet ylivoiman tehot marraskuun tasolle.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

Tänään Kärppäleirissä tehdään kaksi Liiga-debyyttiä, kun hyökkääjä Maxim Korpimäki ja puolustaja Viljami Juusola nähdään illan kokoonpanossa! Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat hyökkääjät Kasper Björkqvist sekä Joose Antonen Julius Junttila on sairastunut. Lisäksi puolustaja Martin Jandus on Tshekin maajoukkueen mukana Sveitsin EHT-turnauksessa. Maalivahti Niklas Kokko ja puolustaja Emil Pieniniemi puolestaan edustavat parhaillaan Nuoria Leijonia Ruotsissa.

 

PERJANTAIN KOKOONPANO:

Turunen – Kemppainen – Koivunen
Ritchie – Bunnaman – Gunler
Hermonen – Tiivola – Heikkala
Antti-Roiko – Korpimäki – Anttila

Koivisto – Juusola
Kivistö – Olkkonen
Paaso – Berglund

Westerholm
(Karhunen)