29.11.2023

Nick Ritchie. Miten muuten sitä voisi tämän kiekkoillan ennakoinnin aloittaa? Kärppien uushankinta on varastanut otsikkohuomioita ja täyttänyt kiekkosomen keskusteluja. Ei ihme, sen verran kova on kanadalaishyökkääjän kiekkohistoria.

Ulkoisesti Ritchie on iso. Hänen kaliiberinsa kärppäkiekkoilijat Joonas Kemppainen, Atte Ohtamaa ja Marko Anttila ovat jokainen pelimiehiä. Ainoastaan nämä kolme kovaa kärppää ovat pelanneet Liigassa enemmän pelejä kuin Ritchie NHL:ssä. Uuden kärpän lähes 500 peliä NHL:ssä on kova näyttö, olipa rooli mikä hyvänsä.

Liiga on kuitenkin kova ammattilaissarja, johon ei tulla luulemalla suuria. Teot ratkaisee. Ennakkoon on hyvä uskoa Ritchien todistavan kykynsä ja näyttävän vahvuutensa. Vähempi ei riitä, sillä kanadalaisen tervetuloviikko ei voisi olla kovempi. Tappara tänään ja Helsingin IFK viikonloppuna kaksi kertaa.

Tampereella haaste on iso. Tapparan pakisto on Liigan eliittiä, vaikka Amerikan körmy Luke Witkowski onkin pelikiellossa TPS-ottelun ”taukojumppansa” takia. Tapparan puolustajilla on lähes 2200 liigaottelua, ja jokainen on EHT-tason pelaaja. Moni heistä on lähivuosilta tuttu naama tähtiviisikkojen kausikuvastoissa. Kokeneen rintaman uusimpana kirvesrintapakkina on Olli Juolevi. Takalinjojen taitopelaaja Juolevi on kesän 2016 viitosvaraus NHL-draftissa. Samana kesänä, jolloin Patrik Laine oli kakkonen ja Jesse Puljujärvi nelonen. On todella mielenkiintoista nähdä, paljonko Tappara-puolustuksesta löytyy toimintatilaa Kärppien 300-kiloiselle raskaansarjan ketjulle Ritchie – Connor BunnamanKasper Björqvist. Jonkin sortin norsujen tanssi on luvassa joka tapauksessa.

Tänään kumpikin joukkue pelaa marraskuun viimeisen pelinsä. Kuukausi on ollut hyvä Tapparalle, sillä jokaisesta seitsemästä pelistä on irronnut ainakin piste, yhteensä 16 paunaa. Se on 2,2 pinnaa per peli, eli runkosarjavoittoon vievä tahti.

Kärppien marraskuu on ollut hyvä sekin: seitsemän ottelua, joissa 14 pinnaa. Arkikausina sekin veisi runkosarjavoittoon. Uskon kyllä, että tällä kaudellakin kahden pisteen keskiarvolla nostellaan runkosarjan voittopokaalia.

Kausi on vielä nuori, joten annetaan kevään olla. Syystodistuksiin vilkaistaessa huomaa, että parhaat kotijoukkueet ovat olleet Kärpät, KalPa ja – niin, Tappara! Vieraskaukaloissa Kärpät on ollut alle toiveiden. Viimeiset kolme vieraspeliä on hävitty. Edellinen matkavoitto on marraskuun alusta Tampereelta Ilvekseltä, nyt voisi olla seuraavan vierasvoiton aika.

Ari “Stenkka” Steniuksen ennakon tarjoaa:

Kärppien kokoonpano Tampereella:

Junttila – Koivunen – Gunler
Turunen – Kemppainen – Antonen
Ritchie – Bunnaman – Björkqvist
Antti-Roiko – Hyry – Anttila

Koivisto – Paaso
Kivistö – Olkkonen
Ohtamaa – Berglund
Pieniniemi

Kokko
(Westerholm)