23.11.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

”Jääkiekkoilu on ollut vähäpäisen elämäni mauste”, avasi Uudenkaupungin Jääkotkien päävalmentaja viime vuosituhannen lopulla puheenvuoronsa Divarin kausistartissa Mustasaaressa Vaasan liepeillä. Esko ”Killeri” Sahlstedt oli viimeisenä esittelyvuorossa ja viimeistään hän seuraverkkareissaan rentoutti illan kulkua.
Hymyä ja hyväntuulisuutta raumalainen opettajavalmentaja toi joka kerta paikalle tullessaan, vaikka vähän örkkimörkiltä saattoi mies näyttääkin.

Maanantain iltaviesti entisen monitoimisen lukkolaisen kuolemasta oli surullinen. Lukon ja Kärppien keskiviikkoillan kiekkopelin alussa muistettaneen Killeriä hetken hiljaisuudella. Joku Äijänsuon hiljaisessa hetkessä saattaa miettiä, että jos valmentajat saisivat paidan kattoon, niin Esko Sahlstedtin paita olisi siellä.

Minulle Rauman ja Lukon identiteetti ovat lähinnä jääkiekkoa. Useimmat muistot ovat kanaalikaupungin hallista. Juhlallisuudet ja draamat peleissä. Edellinen juhla Äijänsuolla oli lukkolaisen vuoden 2011 maailmanmestarin Petri Vehasen paidanjäädytys marraskuussa 2019.

Maalivahdin juhlaan sopivasti osumat olivat tiukassa Lassi Lehtisen ja Patrik Rybarin esitellessä paraatejaan. Julius Junttila ja Mikko Niemelä kuitenkin osuivat kumpikin kertaalleen ja Kärpät voitti 2-0.
Tuon jälkeen Kärpät ei olekaan Äijänsuolla voittanut! Viisi vierailua ja viisi tappiota, yksi piste.

Tänäänkään ei ole luvassa helppoa iltaa. Sarjajohtaja Lukko on ollut alkukauden paras kotijoukkue. Äijänsuon 11 iltaa on tuottanut Lukolle yhdeksän voittoa, ainoastaan mestari-Tappara on jättänyt Lukon pisteittä. Tamperelaiset ottivat täyden pistepotin 2-1 voitollaan Karjala-turnauksen alla. Lukon vahva syksy, joka on nojannut tiiviiseen puolustuspeliin, sai raumalaispomot luottamaan päävalmentaja Marko Virtaseen myös ensi kaudeksi. 

Kärpät ja Lukko ovat kohdanneet tällä kaudella kertaalleen. Raksilan illan vei Lukko 2-1. Rauman illan jälkeen Kärpillä on loppuviikossa vastassa Kärppien seurahistorian vaikein vastustaja Helsingin IFK perjantaina Helsingissä ja lauantaina Oulussa. Kova viikko!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius