17.02.2024

Kärpillä on hyvä ylivoima, väitetään. Se on, mutta joukkue ei juurikaan pääse näyttämään sitä. Kärpät on saanut Liigassa vähiten ylivoima-aikaa ja toiseksi vähiten (SaiPan jälkeen) ylivoimatilaisuuksia! Miksi näin? Pelaavatko kaikki Kärppien kanssa yhtä aikaa jäällä olevat petopaitoja siistimmin? Tai, onko Kärppien liike niin ennakoitavaa, että vastustajien ei tarvitse rikkoa?

Totuuden pala on, että eilisessä KalPa-pelissä Kärpät oli liian kiltti maalien edustoilla. Omalla maalilla ei lanattu Niclas Westerholmille reviiriä eikä näkyvyyttä. Vastustajan maalille ei menty suututtamaan Savon kukkoa Stefanos Lekkasia. Yhteenvetona perjantaista: Illan jäähyt Kärpille kolme ja KalPalle nolla, osumat maalilta Kärpille nolla ja KalPalle kolme! Kärpiltä puuttui eilen liike luistimista ja muskelia maaleilta.

Mestarit 2014 seuraavat tätä iltaa mielenkiinnolla. Vajaa kymmenen vuotta sitten juhlineet eivät antaneet vastustajien hillua maalillaan. Kausimittarilla arvioiden voisi sanoa, että kauden 2013-14 Kärpät päästi 50 maalia vähemmän omiin kuin nykytiimi!

Tämän kauden siirtorajalla oli hiljaista. Kymmenen vuotta sitten ei myöskään hilluttu, mutta kaksi osuvaa palaa otettiin. Ruotsista tuli kärppäläisenä liigakastetta hakemaan Esa Pirnes ja Kuopiosta Gävlen tykki Adam Masuhr.

Tämän ajan kärppäjoukkueen rajat mitataan keväällä. Kannattaa kuitenkin laskea 10, 9, 8 jne. Runkosarjan loppu lähestyy ja playoffit alkavat. Edessä on jääkiekkoilijan paras aika, ja jo siksikin kannattaa joka ilta panna parastaan. Eilen oli vajetta.

Uskon, että tänään Kärppien joukkue on raikkaampi kuin kolmanteen peliin neljän vuorokauden sisään pelaava KalPa. Tänään pitää olla valmis maksamaan voiton hinta. Näytönhaluinen asenne herättää omat ja fanit. Olipa luottoa viisitoista tai kaksikymmentäviisi vaihtoa, aivan sama. Kaikki peliin, niin tulee se ylivoimatilaisuuskin. Uskoisin, että tänään voitetaan erikoistilanteilla.

Vähän vielä muistelua keväästä 2014. Kauden 2013-14 joukkue oli poikkeuksellisen sitoutunut seurauskollisuuteen. Kevään 2014 mestarit pelasivat urallaan yhteensä yli 9800 runkosarjaottelua Kärpissä.
Ja luku kasvaa yhä, sillä Julius Junttila, Tomi Karhunen ja Joonas Kemppainen sekä Atte Ohtamaa kasvattavat edelleen juhlajoukkueen kärppäottelumäärää. Toivottavasti he juhlivat tänään työn merkeissä – voittoa!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius

 

KÄRPÄT JUHLAILTANA:

Turunen – Kemppainen – Junttila
Hermonen – Bunnaman – Koivunen
Antti-Roiko – Hyry – Anttila
Björkqvist – Korpimäki – Heikkala

Ohtamaa – Paaso
Koivisto – Berglund
Kivistö – Jandus
Olkkonen

Karhunen
(Westerholm)