26.11.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Kärppien ja Helsingin IFK:n kohtaamiset ovat arkisimpinakin iltoina eräänlaisia klassikoita: pohjoisen ja etelän kohtaamisia, joissa veret punnitaan, pelattiinpa sitten Oulussa tai Helsingissä. Runkosarjojen kruununkivipelien helminä ovat nämä perättäisten iltojen miniplayoffit, joissa kiekkoliigan kaksi suurseuraa lyövät parasta pöytään – kumpikin haluaa olla isoista parempi.

Eilen Helsingin vanhassa jäähallissa taisteltiin lähes viimeiseen summerinsoittoon ennen kuin paremmuus paljastui. Kärppien kasvatti ja IFK:ssakin pelannut Ville Leskinen pysäytti osumallaan pelikellon parisen sekuntia ennen voittomaalikisaa. Rankkukisaa ei tarvittu, sillä ”Lesen” jatkoajalla laukoma kiekko löysi onkalonsa – 2-1 voittomaali ja lisäpinna pohjoiseen.

Kärppien kaksi luisteluakrobaattia, Leskinen ja Julius Junttila, olivat perjantaina eron tehneet pelaajat. ”Jullen” ja Leskisen tasapaino ja taito horjuttavat hyvinä päivinään kovimpiakin puolustuksia. Eilen kumpikin kärppävirtuoosi osui kertaalleen ja se saattaa olla syyshenkäys ja varoitus talven puhurista.

Junttila teki eilen kauden kolmannen maalinsa, mutta mies on päässyt jatkuvasti tekopaikoille. Junttilalla on menossa 11. kausi Kärpissä ja osumia on tullut tasaiseen tahtiin noin 15 osuman tahdilla. Jullella on 20 maalin raja rikkomatta, mutta putken löytyessä sekin raja voi vielä särkyä. Kahdesti Junttila on jäänyt maalin päähän rajasta.

Liki 900 liigaottelun Juha-Pekka Haataja (yli 250 liigamaalia, joista ylivoimalla yli sata), mm. ex-kärppä ja IFK, on sanonut 20 maalin olevan runkosarjassa maalintekijän merkki. Kärppien maalintekijäksi voi siis huoletta nimetä ainakin Leskisen, joka on kolmella kärppäkaudellaan rikkonut kyseisen rajan. Ennätys kaudelta 2018-19 on 29 maalia!

Tänään voi olla näiden maalariluistelijoiden, Leskisen ja Junttilan ilta. Eilen IFK:n pakit jaksoivat hyvin, mutta aika monta paikkaa jäi näiltä kärpiltä hyödyntämättä… Joku voi nyt kysyä: entä eilen IFK-maalin tehnyt Julius Nättinen (kaudella 2019-20 teki 33 maalia) tai riviin palaava kaksinkertainen maalikuningas Olli Palola, kahdenkympin vakiorikkuri..?

Niin, ehdokkaita on, mutta ilta näyttää!

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius