05.11.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

 

Kärppien ja KalPan viikonlopun miniplayoffien osa II on tänään. Eilinen petasi suuret odotukset tähän Halloween-teemaiseen toiseen iltaan. Pelottavia irvistyksiä ja kovia törmäyksiä voi olla luvassa, sen verran nähtiin tuimia katseita ja kuultiin hurjia puheita aitiosta toiseen pelin viimeisillä minuuteilla.

Kärppien perjantain 4-3 voitto rankkukisan jälkeen oli loppujen lopuksi oikeudenmukainen. Kärpät oli hienokseltaan parempi, mutta KalPa ei päästänyt isäntiä vähällä. Tänään pelataan kaikilla voimavaroilla, mitä eilen jäi. Mitään ei tarvitse säästellä, sillä edessä on lauantaisauna ja tauko.

Joukkueiden maalivahtitasosta kertoo jotain, että kumpikin ottaa iltaan toisen veskarin. Sekä Kärppien Joel Blomqvist että KalPan Matej Machovsky kuuluivat eilisen eliittiin. Nyt tolppien väleihin tulevat Leevi Meriläinen ja Juha Jatkola.

Kärppien juhlituin oli eilen Ville Koivunen. Maali varsinaisella peliajalla ja voittomaalikisan ainoa onnistuja. ”Koivusen” keskushyökkääjä Cody Kunyk oli illan aloittajakuningas voittoprosentilla 81!

Kärppien kokoonpanossa on eiliseen pientä säätöä, mutta niin on KalPallakin. Joukkueen ikoniosaston Jaakko Rissanen ei pelaa tänään, mutta virtuoosimainen Tuomas Kiiskinen on mukana, nelosketjussa!

Kärppien Joonas Kemppainen ei ole tavallinen pelaaja. Kainuun karhu ei juurikaan jokeltele tyhjänpäiväisyyksiä, mutta sanoo kyllä, kun on sanottavaa. Ominaisuus ei tietenkään ole suomalaisessa mittapuussa aivan tavatonta. Mutta pelaamisessa on ominaisuus, joka hämmästyttää kummastuttaa monia, ainakin kiekkoilun tilastonikkareita. Viidettäsadatta peliään lähestyvä keskushyökkääjä on erikoistilanteiden mies: aloituksia, ylivoimaa ja alivoimaa. Ja siellä se erikoisuus piilee.

Kemppainen on tehnyt alivoimamaaleja enemmän kuin ylivoimaosumia! Perjantain KalPa-illassa Raksilassa ”Kepu” tökkäsi kiekon vierasmaaliin ylivoimalla. Nyt runkosarjan urasaldo erikoistilanteitten maaleissa on 11-10, vajaaosumien hyväksi! Saldo kyllä tasoittuu, ehkä jo tänään, sillä Kärppien ylivoimassa on näkynyt pientä kirkastumista. Kärpät on tehnyt tänä syksynä yhdeksän ylivoimamaalia, näistä Kemppainen kolme.

Todettakoon, että Liigan alivoimamaalien ennätys (13) on kahden maalin päässä ja siten Kemppaisen haarukassa. Eilisen loppulämmön perusteella tänään voi tulla rangaistuksia. Mielenkiinnolla odotan Kärpiltä edelleen tasonnostoa erikoistilanteissa. Jos vieraat tänään jäähyilevät, niin siinä käy kyllä heille kalpaten.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius