21.10.2022

Stenkan ennakon tarjoaa:

Rinkelimäki ja peli-ilta. Sikakatsomo ja maalilaulu. Kaksi unohtumatonta muistoa Hämeenlinnan Pallokerhon peleissä usein käyneelle. Hallimatkan varrella, mutta nyt jo muuttanut nakkikioski mainoksineen ”Yömakkara, pystyssä jo vuodesta 1963” tulee myös mieleen.

Grilli on käymättä ja Sikakatsomo on ”sensuroitu” siistimmäksi. Ennen vierasjoukkueen takana höyrynnyt ja huutanut Sikakatsomo sai tolaltaan useat vieraspelaajat ja jotkut erotuomaritkin. Pelaajista joku oli kiivetä pleksien yli huutelijoiden kimppuun ja toinen potki ulosajonsa jälkeen roskiksen päin joukkueensa bussikuskia. Ensimmäisessä tarvittiin järjestysmiehiä ja toisessa tapauksessa lääkäriä.

Onneksi maailma on muuttunut, mutta tunnelmaltaan Rinkelimäki on uskomaton, kun HPK pärjää. Muistot finaalikeväältä 2019 Kärppiä vastaan eivät hevin unohdu!

HPK:n pärjätessä verenpaine kohoaa nopeasti. Jännityksellä on osuutensa, mutta painajaisten täyttymys on oranssien maalilaulu – Se on siinä!

Vexi Salmi on myöntänyt sanoittaneensa biisin, joka ärsyttää vastustajaa. Sanoittajataiteilija on onnistunut. Aina Rinkelimäellä vieraillessani uskon Kärppien puolustukseen ja maalivahteihin. Maalivahdin nollapeli on täyttymys, joka pelastaa korvat kuulemasta riimin ”Taas hassuttelee HPK” jne.

Viikonlopun kaksi kärppäiltaa HPK:n vieraana ei biisiä kuulematta mene, mutta ainoastaan hyvällä puolustuspelillä Kärpät pääsee pisteille. Rinkelimäen ”pesufatissa” mennään aina lujaa. Kaukalon muoto on Liigan kaukaloista lähimpänä pyöreää (30×58 m). Lisäksi kovat laidat tuntuvat palauttavan kiekon paluukiekkona suoraan vastahyökkäykseen…

No, ne tunnelmista. HPK:lla on neljä perättäistappiota niskassaan, joten Kärpät saa varautua pistenälkäiseen isäntään. Kumpikaan joukkue ei ole ollut häävi erikoistilanteissa, mutta aloituksissa Kärpillä on iso etu. Kärppien jokainen aloittaja on loistava tai hyvä, HPK:lla ei aloitus tartu oikein kenelläkään. Kiekko on vallan väline ja sen saa varmimmin haltuun voitetusta aloituksesta.

Kauden edellisen kohtaamisen Oulussa voitti Kärpät 4-1. Voittomaalin teki kolme kautta HPK:ssa pelannut Teemu Turunen, mestari keväältä 2019. Tulikohan maali Peter Tiivolan aloitusvoiton jälkeen? Tiivola otti Raksilan illan aloitukset 77 prosenttisesti. Tiivola saa Hämeenlinnan lauantain illassa täyteen 400 liigaottelua, mutta pelataan ensin perjantai ja mietitään juhlia huomenna lauantaina.

Kärpät on illan suosikki, mutta voitto Rinkelimäellä vaatii täydellistä läsnäoloa, oho-pelillä ei voita. Tässäkin voisi käyttää yhtä Vexin sanoittaman laulun otsikkoa ”Tässä ja nyt”. Se olisi täydellinen sanoitus Kärppien taktiikalle.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius