04.11.2023

Viikon vaikein peli. Helppo hävitä, mutta voitettavissa. Siinä ensi ajatuksia tämän illan kiekko-ottelusta. Pelin jälkeen alkaa maaottelutauko, ja liigajoukkueet pääsevät tutkimaan tekemisiään. Sarjataulukko on hiljalleen muovautunut odotetun suuntaiseksi. Kärpät ja illan isäntä Mikkelin Jukurit ovat nekin aika tarkkaan arvioiduilla sijoilla.

Mutta, pelit jatkuvat. Vähän Abraham Lincolnia mukaillen voisi sanoa: Parasta kaudessa on, että pelit tulevat yksi kerrallaan. Joka peli on pelattava silloin kuin se on. Valmentajat toistavat aina ja joka kerta: Tänään! On oltava valmis panemaan kaiken peliin.

Kärpät on suosikki, mutta työt on taas tehtävä parhaan osaamisen tasolla. Jos Kärpät siihen pystyy, on marraskuun ensimmäinen matkaviikko täydellinen. Voitot Hämeestä (HPK, Ilves) ovat tulleet muuratulla puolustuksella ja tylyllä maalipaikkojen hyväksikäytöllä.
Kärppien erikoistilannepelaaminen on harpponut eteenpäin. Viime peleissä on osunut ylivoimalla, eikä alivoima ole päästänyt juuri maaliakaan. Koko kauden mittarilla katsottuna Mikkelissä on kaksi tasavahvaa erikoistilannejoukkuetta. Kumpikaan ei myöskään ota liikoja jäähyjä.

Jukurien viime kauden löytölapsi oli Niko Huuhtanen, joka paukutti tulokaskaudellaan tehot 17+13! Tahti ei ole hiipunut tälläkään kaudella. Huuhtanen iski viime kaudella kymmenen ylivoimamaalia! Hän onkin tykki, joka Kärppien pitää tukkia Jukurit-ylivoimassa. Tällä kaudella Huuhtanen on tehnyt 80 prosenttia (4/5) maaleistaan ylivoimalla.
Sarvipäiden pari viimeistä kotiottelua antaa oman varoituksensa. Turun Palloseura ja Kuopion KalPa ovat saaneet paluueväikseen ainoastaan likapyykkinsä, pisteet ovat jääneet Kalevankankaalle. Tepsi-puolustus oli reilu viikko sitten liikaa Kärpille, ei maaliakaan. Jukurit paukutti keskiviikkona kuusi osumaa TPS-verkkoon!

Jukurien lokakuu oli musta: Yhdeksän ottelua, joista seitsemän tappiota. Ei siis ihme, että Mikkelissä odotetaan marraskuulta paljon muutakin kuin ensimmäisen päivän TPS-voittoa.

Kärppien alkukausi oli vaikea, mutta karavaani on kulkenut asiaansa uskoen. On kuitenkin selvä, että maaottelutauko kelpaa Kärpillekin. Viikon sarjapaussille on mukavampi lähteä hyvän jakson jälkeen. On helpompaa hioa ja säätää kuin purkaa ja aloittaa alusta. Joukkuepalapelin ei tarvitse olla vielä valmis ja lisäpalojakin tulee.
Tänään on iso mahdollisuus ottaa kolmas vierasvoitto putkeen. Hyökkäyspelissä on ollut kirkastumista ja puolustuspelissä tiivistymistä, mutta MAALIVAHTIPELI! Se on ollut jopa erinomaista. Viikon sisään sekä Niclas Westerholm että Niklas Kokko ovat torjuneet ensimmäiset nollapelinsä liigakärppinä.

Viikon isona plusuutisena oli Ville Koivusen maajoukkuevalinta. Tänään Kalevankankaalla nähdään kaksi leijonadebytanttia, isännillä Huuhtanen ja Kärpillä siis Koivunen. Tänään vastakkain, ensi viikolla rinnakkain.

Kärpät ja Jukurit kohtasivat Raksilassa reilu kaksi viikkoa sitten. Kärpät voitti 5-1. Sen illan The Man oli Teemu Turunen, TT teki tehot 2+2! Tuona iltana kärppädebyyttinsä teki Noel Gunler. Seuraavan Tappara-pelin jälkeen ruotsalainen oli kymmenen päivää pois loukkaantumisen vuoksi, mutta palasi tehokkaana tällä viikolla, kolme maalia ja maalisyöttö.

Ari “Stenkka” Steniuksen ennakon tarjoaa:

Maalivahti Niclas Westerholm on sairastumisen vuoksi sivussa illan kokoonpanosta. Kärppien miehistö tänään:

Junttila – Koivunen – Gunler
Turunen – Kemppainen – Antonen
Björkqvist – Bunnaman – Heikkala
Hyry – Tiivola – Anttila

Koivisto – Paaso
Kivistö – Jandus
Ohtamaa – Berglund
Olkkonen

Kokko
(Vedenpää)