01.02.2023

Stenkan ennakon tarjoaa:

Tänään Liigan runkosarjassa täyttyy Kärppien osalta kolmeneljäsosaa. Kärpät on nykyisellä pistetahdillaan menossa neljänneksi, mutta tasaisten pistetahtien laskeminen on useimmiten pelkkää spekulaatiota. Tammikuu meni Kärpiltä hienokseltaan alle tavoitteiden, mutta kuun viimeinen viikko antoi uskoa: kolme ottelua ja niissä yhdeksän pistettä.

Kärppien keskiviikkovieras Jyväskylän JYP oli tämän kauden ensimmäinen liigajoukkue, joka voitti Kärpät Oulussa. Hurlumhei-illan vei JYP maalein 7-6! Syyskuun lopun voittomaalin teki jatkoajalla Juuso Puustinen.

Seuraavan kerran pelattiin joulukuun alussa Jyväskylässä ja JYP voitti jälleen jatkoajalla, silloin 3-2. Ratkaisumaalin taiteili Severi Lahtinen.
Kolmannessa kohtaamisessa Kärpät oli 5-3 maalein parempi. Ottelu pelattiin Tapanina Hippoksella. Kauden aiemmissa liigakohtaamisissa JYP johtaa siis otteluvoitoin 2-1, pisteet ovat Kärppien eduksi 5-4 ja maalit tasan 13-13.

Kärpissä kaudet 2017-19 pelannut maalivahti Veini Vehviläinen palasi Ruotsista Liigaan ja Jyväskylään viime marraskuun alussa. JYPillä oli takanaan neljä perättäistä tappiota Vehviläisen tultua ensimmäistä kertaa pelaavaksi maalivahdiksi. Veini aloitti muurimaisesti: neljä voittoa putkeen.

Kesällä ”Hurrikaanien” ykkösmaalivahdiksi palkattu Eetu Laurikainen pelasi Vehviläisen tulon jälkeen seuraavan kerran vuoden 2022 toiseksi viimeisenä päivänä Raumalla Lukkoa vastaan. Seuraavaan peliin maalille palasi taas Vehviläinen.

Laurikainen oli JYP-pelinsä pelannut ja Sveitsi kutsui tammikuun alussa. Todettakoon Laurikaisen pelanneen sarjan pohjilla majailevan Lausannen maalilla neljä ottelua perättäin voitokkaasti.

Vehviläinen on Jypin playoff-haaveiden kuningaskortti. Tehonsa viime viikolla löytäneen kärppäjoukkueen iso haaste tänään on löytää aukot myös Veinin muurista.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tapanina Jyväskylässä Leevi Meriläinen otti torjuntavoiton Vehviläisestä. Leevi torjui liki kaksi kertaa Veiniä useammin Kärppien 5-3 voitossa. Kärppien tehomiehenä voitossa hääri ykkösketjun Teemu Turunen kahdella maalillaan. Tänäänkin ovat Raksilan kotikannattajien katseet Kärppien ykkösketjussa. Turunen – Joonas KemppainenVille Leskinen ovat valmiita johdattamaan Kärpät voittoon ja kohti kärkikvartettia. Turunen on kolmessa JYP-pelissä tehoillut 2+3, Cody Kunyk 0+5 ja Kemppainen 2+2. Leskinen kahdessa pelissä 2+1. Yllätyshuomiona: Kärpät on tehnyt jokaisessa kolmessa JYP-pelissään kaksi ylivoimaosumaa!

Viime kaudella loukkaantumisien kolhima Leskinen pelasi 38 ottelua ja teki 12 maalia. Nyt hänellä on sama määrä otteluita ja maaleja 13. Leskisen edellinen maali tuli viime vuonna 30. joulukuuta Pelicansia vastaan, kaksi saman tien ja Kärpät voitti 2-1.

Tänään Leskiselle voisi illassa maalia vähän veikkailla, sillä viiden ottelun maalisyöttöputkessa oleva ”Lese” on sielultaan maalari. Lauantain Tappara-illassa Leskinen mallasi namupaikat sekä Turuselle että Kemppaiselle.

Leskinen pelaa Kärpissä viidettä liigakauttaan ja on tehnyt Kärpille 93 maalia! Sadan maalin raja on houkuttavan lähellä…

PS: Tappara-pelissä tulleen vamman vuoksi hyökkääjä Kasper Björkqvist on arviolta noin kuukauden sivussa otteluista. Björkqvistin tilalla kolmosketjun vasemmassa laidassa nähdään tänään Julius Hermonen.

Kirjoittanut Ari “Stenkka” Stenius