01.09.2022

JYP-Kärpät 3–2 JA (1–1, 1–0, 0–1, 1–0)

Harjoituskausi jatkui torstai-iltana Suolahdella, missä Jyväskylän JYP yhdessä Suolahden Urhon kanssa mestaroi ottelutapahtuman. Kamppailu pelattiin loppuunmyydyn ennätysyleisön (1024) edessä, eikä Äänekosken jäähallista tunnelmaa todellakaan puuttunut.

Kuuman kamppailun maalihanat avasi JYP, kun ensimmäinen erä oli vain sekunteja vaille puolivälissä. Johtoasema ei kauaa kuitenkaan vanhentunut, sillä Tommi Kivistö iski tilanteen tasoihin välittömästi heti seuraavassa vaihdossa.

Ensimmäinen erätauko koitti tasatilanteessa, mutta seuraavalle tauolle lähdettiin JYPin 2–1-johdossa. Pitkään näytti myös siltä, että samaisissa lukemissa olisi edetty aina päätössummerin soittoon saakka, mutta tilanne muuttui 13 sekuntia ennen ottelun loppua.

Maalin takaa-ajoa vaikeutti David Rundbladin saama pelirangaistus kolmannen erän lopulla, mutta Teemu Turunen ei tilannetta säikähtänyt. Ajassa 59:47 Turunen onnistui iskemään tasoituksen ja venyttämään ottelun ratkaisun jatkoajalle.

Upean nousun varjoksi ottelu ratkesi JYPin eduksi. Lisäajalla ottelun ratkaisijaksi nousi ajassa 61:33 läpiajon päätteeksi Kyle Platzer.

1–0 | 09:55’ Aaro Vidgren (Ville Ottavainen)

1–1 | 10:08’ Tommi Kivistö (Ville Koivunen, Cody Kunyk)

2–1 | 23:25’ Joakim Kemell (Kyle Platzen, Joshua Teves)

2–2 | 59:47’ Teemu Turunen

3–2 | 61:33’ Kyle Platzen